Óvodánkról

Óvodánk 1978-ban nyitott a Rózsadomb közepén a szomszédos bölcsődével egyidőben.
Kezdetben négy csoporttal, majd az emelet ráépítés után hét csoportra bővült, 200 férőhellyel. Az épület kedvező környezete és fekvése miatt a gyerekek zöld környezetben, jó levegőn nevelkedhettek, az egészséges életmód feltételei adottak voltak mindig.

Az óvoda munkatársai bensőséges, családias légkörű óvoda megteremtésén fáradoznak, ami kedveltté teszi a szülők és gyerekek körében. Lehetőségeink figyelembevételével vállaljuk mozgásban akadályozott és látássérült gyermekek fogadását.

Hagyományőrzés és kézművesség

Pedagógiai programunk az Országos Alapprogramra és az óvodánkban mindig kiemelt területnek számító hagyományőrzés és kézművesség alapjaira épül. Óvodánk a helyi program bevezetése előtt már elnyerte a “Kézműves Óvoda” címet.

Sajátos arculatunkat az óvoda külsőségekben is követi; csoportszobáink esztétikusak, természetes anyagokkal ellátottak. Az intézmény komfortja, esztétikája jó feltételeket teremt az idejáró gyermekeknek.

Mi jellemzi intézményünket?

  • A gyermekek mindenek felett álló érdekeinek figyelembevétele
  • Szaktudás → humánum, emberséges légkör → jó közösség → csapatmunka
  • Gyermekszeretet → boldog óvodáskor biztosítása minden gyermeknek
  • A kor követelményeinek, a szülők magas szintű igényeinek megfelelő minőségi nevelés és oktatás
  • Megbízható, továbbépíthető tudás átadása (készségek, képességek megalapozása)
  • Programunk színvonalas megvalósítása
  • Nyitott óvoda, fogékony, nyitott pedagógusok
  • Sikeres pedagógiai munka → sikeres pedagógusok → sikeres óvoda

Amiért érdemes hozzánk járni

Fejlesztő tevékenységek

Fejlesztőpedagógusi szakvizsgával rendelkező pedagógusaink szükség szerint ellátják az óvodába járó részképességzavaros gyermekek fejlesztését. A rászoruló gyermekek számára logopédiai ellátás is biztosított.

Szülőkkel közös programok

Lehetőséget biztosítunk a szülős beszoktatásra, ünnepeinken való részvételre, nyílt napok látogatására.

Színvonalas nevelőmunka

Pedagógusainkat a szakmai felkészültség és igényes munkavégzés jellemzi. Szeretetteljes, a gyermekek érdekeit, igényeit szem előtt tartó óvodai nevelést valósítunk meg.

Hagyományőrző ünnepek és kézműves foglalkozások

A jeles napok, néphagyományok őrzésén és megtartásán keresztül kialakul a gyermekek kötődése a hagyományokhoz.

Megtanítjuk a gyerekeknek a népi kismesterség technikáit: agyagozás, szövés-fonás, kosárfonás alapjai, bőrözés, nemezelés, batikolás, gyöngyfűzés, stb.

A néphagyományokat a gyermekek életkorához igazodóan ismertetjük meg, és a fővárosi lehetőségekhez mérten a gyakorlatban is bemutatjuk (szőlőszüret és -préselés, Mihály-napi vásár, Márton-nap, Luca-nap, kiszebáb-égetés, zöldágjárás, Szent György-nap, stb). Ünnepeink vendégváróak.

Gyermekbarát környezet

A belső környezet kialakításában az esztétikus, természetes anyagok dominálnak. Csoportszobáink gyermekbútorokkal és igényes, a gyermekek életkori sajátosságainak megfelelő játékokkal felszereltek.

Tornatermünk sporteszközökkel megfelelően ellátott, amelyet folyamatosan bővítünk.

Az udvar adottságai és felszerelését tekintve alkalmas sokszínű, változatos, szabadban töltött tevékenységek megszerettetésére (csúszdák, játszóházikók, ügyességi játékok, stb).


Törökvész Úti Kézműves Óvoda

1022 Budapest, Törökvész út 18.

Telefon: +36 1 326-5356
Fax: +36 1 326-5356

kezmuvesovoda@torokvesz.t-online.hu
ovodavezeto@torokvesz.t-online.hu
ovodatitkarsag@torokvesz.t-online.hu

Óvodavezető: Janecskó Mária

Megközelítés

Óvodánk megközelíthető a 11-es, 111-es, 91-es és a 291-es autóbusszal a Törökvész út és a Pusztaszeri út kereszteződésig.