Oktatási intézmények

Település:
Budapest, 19. kerület


Trefort Ágoston Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola


Trefort Ágoston Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola

 

1191 Budapest, Kossuth tér 12. | +36-1-347-4030 | http://www.trefortszki.hu
 
 
 

Iskolánkat 1959-ben alapította a Munkaügyi Minisztérium azzal a céllal, hogy megteremtse a szakképzés és a középiskolai képzés szoros kapcsolatát úgy, hogy az itt végző tanulók teljesíteni tudják a középiskolai érettségi és a szakmunkásvizsga követelményeit egyaránt. Az eredeti elnevezés – szakmunkásképző középiskola – is ezt a célkitűzést tartalmazta. Iskolánk Magyarország első ilyen intézménye volt.

A kispesti 4-es számú szakmunkásképző intézettel egy épületben, de külön intézményként kezdtük a működést két osztállyal, amelyekben géplakatos és esztergályos szakmát tanultak a diákok. A géplakatos szakmát a későbbiek során a gépszerelő szakma váltotta fel, s a képzés kibővült az elektroműszerész (később az ipar igényeit követve elektronikai műszerész) tagozattal. 1962-ben átköltöztünk mai helyünkre, a Kossuth tér 12-be, egy harmonikus, műemlék-jellegű épületbe, amelynek a tervezése Kós Károly, erdélyi építész nevéhez fűződik. Ezt az épületet a század elején építették, 1912-ben adták át. Először polgári iskola, később gimnázium működött benne. Osztályaink száma ekkor, 1962-ben évfolyamonként négyre növekedett.

 
 

Iskolánk 1990-ig Latinca Sándor Gép- és Villamosipari Szakközépiskola néven működött, ekkor, 1990-ben választottuk névadóul Trefort Ágostont.

A felnőttoktatás rendszeréhez 1972-ben csatlakoztunk. Az esti tagozaton tanulni vágyó, magasabb képzettség megszerzésére törekvő fiatalok szereznek itt érettségi bizonyítványt.

A hosszú ideje tartó folyamatos fejlesztés célja, hogy iskolánk megfeleljen a gazdasági-társadalmi változások által kialakított körülményeknek és a külső környezet elvárásainak.

Nevelőtestületünk tevékenységét 1995-ben Pro Urbe-díj adományozásával értékelte Budapest Főváros Önkormányzatának Közgyűlése.

További információk:

Parkolás: utcán ingyenes

Kapcsolat:

Telefon: +36-1-347-4030
Email: titkarsag@trefortszki.hu
Honlap: http://www.trefortszki.hu
Facebook: https://www.facebook.com/TrefortSZKI
 
 
 
 
Forrás: https://19.kerulet.ittlakunk.hu/holmi/oktatas/trefort-agoston-ket-tanitasi-nyelvu-szakkozepiskola

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »