Kategória:
Receptek, Főétel receptek

Cikk írója:
Burjan Ildiko


KARFIOLGRATIN


KARFIOLGRATIN

karfiolct

Hozzávalók -4+ személyre:

  • 1 fej karfiol
  • 100 milliliter tejszín
  • 15 dekagramm sajt (Monterey Jack)
  • 10 dekagramm parmezán
  • 15 dekagramm kecskesajt
  • só és bors ízlés szerint
 

Elkészítés:

A karfiolt szedjük rózsáira, mossuk meg, majd helyezzük jénaiba vagy bármilyen hőálló edénybe/tepsibe.

A rózsákat locsoljuk meg tejszínnel, majd szórjuk meg Monterey Jack sajttal és parmezánnal. Sózzuk-borsozzuk, majd egy fakanál segítségével forgassuk össze a karfiolrózsákat a tejszínes, sajtos keverékkel.

A karfiol tetejére szórjunk kecskesajtkockákat, majd mehet is a 180 fokos légkeveréses sütőbe, 25-35 percre alatt aranybarnára sütjük.

 

 

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »