Pikáns lekvár sütőtökből és narancsból-ha különlegesre vágysz
Hozzávalók 3 kisebb üveghez:
- 60 dkg felkockázott sütőtök
- 60 dkg filézett narancs
- 40 dkg xilit (v. cukor)
- 1 citrom leve
- 2 tk reszelt gyömbér
- 1 mk őrölt fahéj
- 4-5 szegfűszeg
- 1 cs vaníliás cukor (v. 1 mk vaníliaaroma)
- 1 csomag dzsemfix
- 2 dl víz
A felkockázott sütőtökhöz adjuk hozzá a kifilézett narancsot, a reszelt gyömbért, a szegfűszeget és az őrölt fahéjat, majd főzzük puhára. (a narancson ne maradjon fehér rész, úgy pucoljuk meg)
Amikor a sütőtök már teljesen puhára főtt, szedjük ki a szegfűszeget, majd botmixerrel pépesítsük.
Ezután adjuk hozzá a citromlevet, az xilitet (v. ízlés szerint cukrot) és a dzsemfixet, majd keverjük simára.
Ezután tegyük vissza a tűzre, majd állandó kevergetés mellett, melegítsük forráspontig, és főzzük még 1-2 percig.
Az elkészült lekvárt ezután töltsük üvegekbe, zárjuk le, majd tegyük száraz dunsztba, és úgy hagyjuk kihűlni.
A narancsos-fűszeres sütőtöklekvárt tehetjük süteményekbe, megtölthetjük vele a palacsintát, de kínálhatjuk reggelire pirítós mellé is.
Forrás:gizi-receptjei blogspot
HelyiVilága magazin ajánló
Helyi látnivalók
Helyi Programok / események
További helyi programok / események »
Helyi szolgáltatók