Település:
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Nyírbátor


Várostörténeti sétány


Várostörténeti sétány

 

Nyírbátor városának 450 méteres sétálóutcája, a Várostörténeti sétány az egyik különlegessége a településnek. A Református és a Minorita templomot összekötő Várostörténeti sétányon az érdeklődők életnagyságú szoborillusztrációk segítségével ismerhetik meg Nyírbátor múltját - így a sárkánykultusz gyökereit, a Szentvér utca legendáját és a Báthoriak történetét.

Az itt élő Bátori Család címerében is látható sárkány arra utal, hogy ennek a családnak a tagjai legyőzték a sárkányt, amely rettegésben tartotta a környéket. A sárkány legyőzését eleveníti meg az egyik, a sétányon elhelyezett szobor. A sétányon tekinthető meg többek között a Báthori György és Báthori Anna házasságkötésének emléket állító szoborcsoport, de megjelennek itt a Szent György lovagrend képviselői is.

A sétány a város új közösségi tereként funkcionál, a helybéliek és a turisták örömére. A városba látogatók júniustól szeptemberig, szinte minden hétvégén, kulturális és művészeti programok kínálatát találják, közben kellemes sétákat tehetnek a város történelmét megelevenítő sétányon.

 

 

Forrás: http://nyirbator.kornyeke.hu/varostorteneti-setany

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »