Birkapörkölt Kunszentmiklós

Kategória:
Receptek, Főétel receptek

Cikk írója:
kunszentmiklos város


Birkapörkölt Kunszentmiklós


Kunszentmiklósi birkapörkölt bővebb leírása

A város körüli szikes puszta adja a takarmányt a jószágoknak, mely meghatározza a hús ízét. A főzés bográcsban történik, szabadtűzön. Fontos, hogy nem keverik a húst, így az nem törik. Az alapanyagok a bográcsba rétegesen kerülnek, és az edény folyamatos mozgatásával érik el, hogy ne égjen le a pörkölt. Alulra kerül a fej, a csontok, majd a csontos húsok, a csont nélküli húsok, a hússal rétegezve a hagyma, a só, az őrölt paprika. A felső kiskunsági pörköltbe ezen öt alapanyagon kívül más nem kerül. Egy egész birka kerül a bográcsba, melyet 3-4 órán keresztül kell főzni.

Forrás: Bácskiskun.hu

 

 

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »