Kategória:
Egészség, Megelőzés

Cikk írója:
Szeged HelyiVilága


Az Aspirin


Mi mindenre jó az Aspirin a háztartásban?
Ez a cikk nem NEM BELSŐLEGES használatra javasolja az aszpirint!
Az aspirin az egyik legismertebb gyógyszer. Hatóanyaga, az acetilszalicilsav, amely legnagyobb mennyiségben a fűzfa kérgében fordul elő a természetben, a szalicin származéka. 1899-ben szabadalmaztatták a tablettát, és ezzel nemcsak az első iparilag gyártott gyógyszer volt, hanem a mai napig is a legnagyobb mennyiségben előállított gyógyszerek közé tartozik.
Kevesen tudják, hogy a háztartásban sokoldalúan használható, igazi titkos csodaszer. Lássuk mi mindenre jó:

1. Meghosszabbítja a vágott virágok élettartamát
Csak annyit kell tenni, hogy egy-két aspirint dobjunk bele a vázába, így a virágok több napig is frissek maradnak.
Meggyógyítja a rovarcsípéseket
Egyszerűen csak rá kell tenni az aspirint a csípés helyére, és a fájdalom, viszkető érzés hamarosan enyhülni fog, és a kipirosodott bőrfelület is eltűnik.

2. Kézfertőtlenítő
Ha citromlében feloldunk egy aspirint, egy olyan oldatot kapunk eredményül, amely elpusztítja a baktériumokat, kezünk fehérebb, ápoltabb lesz, de a ruhákból is kiszedi a fűfoltokat.
3. Korpa ellen
Törjünk össze két aspirint, és adjuk hozzá egy kisebb pohár samponhoz, amelyet éppen használunk. A kapott masszát vigyük fel a hajunkra, és hagyjuk ott két percig. Ezután öblítsük le, és még egy adagot kenjünk fel. A második öblítés után a hajunk már sokkal fényesebb lesz, és a korpa is eltűnik.
Remek folteltávolító
Egy pohár vízbe tegyünk bele két aspirint, oldjuk fel, majd az oldatot vigyük rá a foltra, majd távolítsuk el a csúnya szennyeződéseket.

4. Megszabadít a bőrirritációtól
A kiütésektől, de akár a bőrgombától is megszabadulhatunk. Pár szem aspirint zúzzunk porrá és hintőporként használjuk. Egy nap két alkalommal vigyük fel a problémás bőrfelületre, ameddig a foltok, kiütések meg nem szűnnek.
5. Eltávolítja az izzadtságfoltokat
Nem kell többé eldobni azokat a fehér pólókat, amelyekből nem jön ki a sárgás színű verejtékfolt, mert ezt két aspirinből és egy fél bögre vízből készített oldat képes eltávolítani. Áztassuk be a foltokat az aspirines vízbe, és hagyjuk, hogy 2–3 óráig kifejtse hatását. Utána öblítsük ki a pólót.
6. A bőrkeményedés, a tyúkszem is kezelhető
Hat darab aspirint törjünk össze, és keverjük el egy fél kanál citromlével és ugyanennyi vízzel. Ezt tegyük rá egy sebtapaszra, vagy egy nagyobb textil darabra, és azzal kössük be a problémás területet. Tíz percig tartsuk ezt rajta, majd habkővel dörzsöljük meg a bőrkeményedést. Tyúkszem esetén addig alkalmazzuk az eljárást, amíg az le nem szárad.
Zöld újság

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »