A zöld kristályokról

Kategória:
Egészség, Megelőzés

Cikk írója:
Deákné Rácz Edith


A zöld kristályokról


A kristályok gyógyító ereje már az ókorban is ismert volt.

Aztán a modern korokban feledésbe merült ez a tudás, ugyanúgy, ahogy a gyógynövények ismerete, használata is.

Ma ismét előtérbe került a természet gyógyító mechanizmusairól őrzött tudás, az ezekkel való megelőzés, és a gyógyítást kiegészítő terápia. 

Sok tudós, orvos, fizikus átértékelt számtalan igaznak vélt tézist, amelyről bebizonyosodott, hogy nem egészen helytállóak.

Habár a megjelenésükkor nyilván korszakalkotó találmányok voltak. A haladás garanciája minden téren, az új ismeretek elfogadása, a régiek felülvizsgálata után.

Jelen írásomban néhány gondolatot szeretnék megosztani a zöld színű kristályok gyógyító hatásairól. Nem véletlenül festik a kórházak falait világoszöldre.

A zöld kövek ereje

Az aventurin: a szív problémák gyógyítója, nyugtató hatású, az idegrendszert segítő kő, a dadogást, az zsíranyagcsere-zavarokat gyógyítja, jó hatással van a koleszterinre, véd a szívinfarktus ellen, erősíti a kötőszövetet, a bőr védelmét, védi az aurát, segít a geo patikus stressz-, elektromágneses szmog negatív hatása ellen. A jó alvás segítője. A nevéből adódóan segíti az újrakezdést, vállalkozások beindítását, a sikeres váltást. 

A zöld jade: a szerencse köve, regenerálja a vesét, méregtelenít, sejtregeneráló hatású, elhozza a lelki békét, nyugtatja az idegrendszert, véd, segíti az alvászavart, a termékenységet. Gyorsítja a sebgyógyulást, egyensúlyt teremt testben és lélekben. Védelmet nyújt tulajdonosának az ártó szándékok, gondolatok ellen. 

A malachit egy igazi női ásványkő: a menstruációs problémák, a szerencse, a harmónia, a nemi működés (szexuális problémák) ásványa, méregtelenítő hatású: a máj, a reuma, a savtalanítás köve, segíti az idegrendszer működését, az agyi funkciókat, csökkenti a vérnyomást, jó hatással van az ízületi gyulladásra, gyengíti az asztmát, a daganat hatását. Gyógyító hatással bír a hasnyálmirigyre, mellékpajzsmirigyre, a DNS sejt felépítésére; erősíti a kitartást, véd az elektromágneses szmog ellen; segíti a spirituális fejlődést.  

Az amazonit: a lelkierő, a depresszió, a pajzsmirigy, a máj, a csontritkulás, a menstruációs panaszok, az elektromágneses szennyeződés ásványköve. A torok és a szív csakra köve. Lelkierőt ad és pozitív gondolkodást hoz. Segít a gyászfeldolgozást, megnyugtatja a viselőjét. Erősíti az idegrendszert, jótékonyan hat a torokra, pajzsmirigyre, májra és csontritkulás esetén is hatékonyan alkalmazható. Erős görcsoldó, ezért szülés közben segíthet a kezünkben tartott amazonit. A menstruációs panaszokat is enyhíti. Akik sokat ülnek számítógép előtt, azok számára „kötelező”, mert véd az elektromos szmog negatív hatása ellen. 

Természetesen a teljesség igénye nélkül írtam néhány zöld kőről, és hatásaikról.

Akit érdekel a téma, számtalan irodalom áll rendelkezésre. Sokan készítenek ékszereket, amuletteket kristályok felhasználásával. De, el kell mondanom, hogy minél nagyobb egy kristály, és minél kevésbé sérült ( nincs kilyukasztva, nincs apróra törve ), annál nagyobb energiát tud átadni.

Gyógyítóként leginkább ajánlják a marok-köveket, amelyeket mindig magunknál tudunk hordani. 

„Ha élni akarsz, egy dolgot meg kell tanulnod: fogadd el a dolgokat úgy, ahogy vannak, és fogadd el önmagad úgy, ahogy vagy.”  (Osho)

A fenti idézetben benne rejlik az az alaptézis, hogy először mindig saját magunkat, a saját lelkivilágunkat, betegségtudatunkat kell rendbe tenni, oly módon, hogy elfogadjuk önmagunkat, és az adott helyzetet. Fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy bármilyen tünetünk, betegségünk is van, azt mi idéztük elő! Mi vagyunk a bajunk okozói!

Ha  gondolati síkon már rendet raktunk, kérhetünk segítséget, másoktól.

A gyógyulás első fázisa az, amikor a betegségtudatot törölni tudjuk, és helyette az egészségtudat veszi át a helyet.

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »