Charlotte torta
-
Hozzávalók a piskótához:
-
8 db tojás
-
8 evőkanál liszt
-
8 evőkanál cukor
-
Késhegynyi sütőpor
-
Hozzávalók a töltelékhez:
-
1 evőkanál étkezési zselatin
-
50 dkg túró
-
3 evőkanál cukor
-
3 dl habtejszín
-
Őszibarack befőtt, vagy eper (izlés szerint)
Elkészítés 90 perc
-
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverem. Majd hozzáadagolom a sütőporos lisztet, és végül óvatosan hozzákeverem a keményre vert tojásfehérje habot.
-
Baracklekvárral megkenem a kész piskótalapot és feltekerem. Ha kihűlt felszeletelem.
-
A túrót összekeverem a cukorral. 1 dl tejbe feloldom az étkezési zselatint picit kihűtöm, a tejszínt felverem kemény habbá és a zselatint hozzáöntöm.
-
Epret /őszibarackot/ apró kockára vágom majd az elkészült túrós töltelékbe keverem.
-
Folpaccal kibélelek egy mélyebb tálat, majd körberakom a piskótával a végén beleöntöm az epres habos tölteléket. Tetejét befedem piskótával hűtőbe teszem 3 órát hűlni hagyom, majd kiborítom és szeletelem. Akár barackbefőttel is el lehet készíteni.
Ezt a tortát az unokám születésnapjára készítettem el. Itt közre adok egy alapreceptet, de a tortának csak a saját fantáziánk szab határt.
Lényeg az összeállításban van. Aztán, hogy milyen izzel, milyen anyagokkal töltjük meg, az már rajtunk múlik.
Ha kivülről nem vonjuk be, akkor a piskóta tekercseket fogjuk látni, és úgy is nagyon mutatós!
Sok sikert az elkészítéséhez!
HelyiVilága magazin ajánló
Helyi látnivalók
Helyi Programok / események
További helyi programok / események »
Helyi szolgáltatók