Kategória:
Receptek, Desszert receptek

Cikk írója:
Deákné Rácz Edith


Charlotte torta


  1. Hozzávalók a piskótához:
  2. 8 db tojás
  3. 8 evőkanál liszt
  4. 8 evőkanál cukor
  5. Késhegynyi sütőpor
  6. Hozzávalók a töltelékhez:
  7. 1 evőkanál étkezési zselatin
  8. 50 dkg túró
  9. 3 evőkanál cukor
  10. 3 dl habtejszín
  11. Őszibarack befőtt, vagy eper (izlés szerint)

 

Elkészítés 90 perc

  1. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverem. Majd hozzáadagolom a sütőporos lisztet, és végül óvatosan hozzákeverem a keményre vert tojásfehérje habot.

  2. Baracklekvárral megkenem a kész piskótalapot és feltekerem. Ha kihűlt felszeletelem. 

  3. A túrót összekeverem a cukorral. 1 dl tejbe feloldom az étkezési zselatint picit kihűtöm, a tejszínt felverem kemény habbá és a zselatint hozzáöntöm.

  4. Epret /őszibarackot/ apró kockára vágom majd az elkészült túrós töltelékbe keverem. 

  5. Folpaccal kibélelek egy mélyebb tálat, majd körberakom a piskótával a végén beleöntöm az epres habos tölteléket. Tetejét befedem piskótával hűtőbe teszem 3 órát hűlni hagyom, majd kiborítom és szeletelem. Akár barackbefőttel is el lehet készíteni.

Ezt a tortát az unokám születésnapjára készítettem el. Itt közre adok egy alapreceptet, de a tortának csak a saját fantáziánk szab határt. 

Lényeg az összeállításban van. Aztán, hogy milyen izzel, milyen anyagokkal töltjük meg, az már rajtunk múlik. 

Ha kivülről nem vonjuk be, akkor a piskóta tekercseket fogjuk látni, és úgy is nagyon mutatós!

Sok sikert az elkészítéséhez!

 

 

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »