Gesztenyés-tejszínes piskóta

Kategória:
Receptek, Desszert receptek

Cikk írója:
Orbán Anita


Gesztenyés-tejszínes piskóta


Hozzávalók:

  • 6 e.k. liszt
  • 6.e.k. cukor
  • 6 tojás sárgája
  • 6 tojás fehérje kemény habja
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1 gesztenye massza 
  • 2,5 dl tejszín
  • csokidara

 

Elkészités:

A tojások sárgáját a cukorral kikeverem beleteszem a sütőporos lisztet, majd a keménytojáshabot és jól kidolgozom, majd sütőpapiros közepes nagyságú tepsibe sütöm 180 fokon tűpróbáig.

Ha már nem ragad a tészta a tűre kiveszem hűlni hagyom, az idő alatt a gsztenye masszát sajt reszelőn lereszelem a tejszínt felverem és összeforgatom majd a kihűlt piskótára kenem csokidarával megszórom és mehet  a hűtőbe dermedni.

 

 

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »