Kemencében sült csülök
- Hozzávalók:
- 4 db keresztben elvágott elsőcsülök
- 1 nagyobb fej káposzta
- 50 dkg császárszalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 4 fej lilahagyma
- 1,5 kg burgonya
- 1,5 olaj
- 1 db erőleveskocka
- 5 gerezd fokhagyma
- köménymag
- egész bors
- só
- őrölt bors
- sertés sült fűszerkeverék
- 10 dkg olvasztott vaj szükség szerint
-
ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés: 1., A csülköket megtisztítom, és felrakom annyi vízben főni, hogy ellepje. Ízesítem sóval, egész borssal, fokhagymával és leveskockával. Forrásig nagy lángon, majd takarékon főzöm fél órát. Tűzről levéve a csülköket kiveszem a főzőléből, és állni hagyom.
2., A káposztát és a vöröshagymákat szálára vágom. A hagymát megdinsztelem, hozzáadom a káposztát. Sóval és egész köménnyel ízesítem, saját levében kb. fél órát fedő alatt párolom.
3., A császárszalonnát felkockázom, zsírjára engedem, de nem pirítom meg, majd leszűröm, és külön rakom a szalonnát és a zsírt.
4. A burgonyát héjában megfőzöm, majd megtisztítom és negyedelem. A szalonna zsírjával összekeverem (ha még szükséges, a vajat is hozzáadom), ízlés szerint sóval és borssal ízesítem, és tepsibe teszem.
5. A párolt káposztát összekeverem a szalonnával, és elterítem egy nagy tepsibe (a káposzta levét is!!), rászóróm és elrendezem a karikára vágott lilahagymát. Egyenlő távolságra egymástól elrendezem a csülköket ezen a káposztaágyon, és a sertéssült fűszerrel megszórom a csülköket, de úgy, hogy a káposztára ne kerüljön belőle. Alufóliával betekerem, és a felfűtött kemencébe teszem 40-45 percre. Utána a fóliát leveszem, visszateszem 45-55 percre, hogy szép pirosra süljön. Ezzel egy időben betolom a fűszeres zsíros krumplit is, és pirosra sütöm.
Tepsiben hagyom, és így tálalom fel friss, puha kenyérrel!! Jó étvágyat!
HelyiVilága magazin ajánló
Helyi látnivalók
Helyi Programok / események
További helyi programok / események »
Helyi szolgáltatók