Kategória:
Receptek, Főétel receptek

Cikk írója:
Deákné Rácz Edith


Sörös gulyásleves


Nemrég kaptam a barátnőmtől ezt a számomra újnak számító gulyást, melyet rögtön ki is próbáltunk.

Meg kell mondanom nálunk nagy sikere volt.

Hozzávalók:

50 dkg marhalábszár

50 dkg burgonya

2dl világos sör

1 nagy fej vöröshagyma

néhány gerezd fokhagyma

pirospaprika, babérlevél, őrölt bors, őrölt kömény, kakukkfű, só,  (izlés szerint)

2 evőkanál paradicsom püré

1 csapott kanál liszt

1- 2 marhahús leves kocka.

Elkészítés:

A kockára vágott húst a sörrel leöntjük, és pár órára hűtőszekrénybe tesszük.

A karikára vágott hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, majd az áttört fokhagymát, és a lecsepegtetett húst hozzáadjuk.

Gyakori kevergetés mellett, fehéredésig sütjük.

Ez után izlés szerint fűszerezzük, és sózzuk.

A paradicsompürével  néhány percig tovább pirítjuk, majd a liszttel meghintjük.

Átkeverjük, majd felengedjük vízzel, és a húsleves kockával, vízzel, majd lassú tűzön 1,5 óra alatt puhára főzzük.

Ha a hús már jól megpuhult, az utolsó 20 percben hozzáadjuk a nagy hasábokra vágott burgonyát.

Jó étvágyat!

/ a szerkesztő /

 

 

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »