Sörös gulyásleves
Nemrég kaptam a barátnőmtől ezt a számomra újnak számító gulyást, melyet rögtön ki is próbáltunk.
Meg kell mondanom nálunk nagy sikere volt.
Hozzávalók:
50 dkg marhalábszár
50 dkg burgonya
2dl világos sör
1 nagy fej vöröshagyma
néhány gerezd fokhagyma
pirospaprika, babérlevél, őrölt bors, őrölt kömény, kakukkfű, só, (izlés szerint)
2 evőkanál paradicsom püré
1 csapott kanál liszt
1- 2 marhahús leves kocka.
Elkészítés:
A kockára vágott húst a sörrel leöntjük, és pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
A karikára vágott hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, majd az áttört fokhagymát, és a lecsepegtetett húst hozzáadjuk.
Gyakori kevergetés mellett, fehéredésig sütjük.
Ez után izlés szerint fűszerezzük, és sózzuk.
A paradicsompürével néhány percig tovább pirítjuk, majd a liszttel meghintjük.
Átkeverjük, majd felengedjük vízzel, és a húsleves kockával, vízzel, majd lassú tűzön 1,5 óra alatt puhára főzzük.
Ha a hús már jól megpuhult, az utolsó 20 percben hozzáadjuk a nagy hasábokra vágott burgonyát.
Jó étvágyat!
/ a szerkesztő /
HelyiVilága magazin ajánló
Helyi látnivalók
Helyi Programok / események
További helyi programok / események »
Helyi szolgáltatók