Kategória:
Helyi történetek, Helyi történetek

Cikk írója:
Deákné Rácz Edith


Mentsék meg a Vasművet!


Köztudott, hogy a Dunai Vasmű Dunapentele mellett épült fel az 50-es években, és köréje épült fel ez a munkásváros. 

Sajnos ma már a régi Vasműnek csak töredéke létezik, hisz "fénykorában" 10 ezer embernek adott, munka-, és megélhetési lehetőséget ez a gyáróriás.

A változás szele nem kímélte a Vasművet sem, először darabjaira hullott, majd egyre kisebb lett. Több gyártási folyamatot megszűntettek, a megmaradt részek pedig zsugorodtak. Ma már csak "árnyéka önmagának" ez a fontos létesítmény, amely nemcsak a városnak, hanem sok környékbeli település polgárainak adott  jövedelem lehetőséget!

Ma még nagyobb szükség lenne a munkahelyek megtartására, hisz egyre több a munkanélküli, akik ha kikerülnek a "munkanélküliség" pézbeni juttatásainak hatálya alól, elvesznek!

Nagyon megszaporodtak ország szerte az olyan bűnelkövetések, ahol a háttérben egy hajléktalan munkanélküli próbál szerezni magának anyagi javakat, nem éppen a megfelelő módon!

Ez pedig csak részben az egyén felelőssége, másrészt ott a kormányzás, aki kilökte magából embertársait, és még magára is hagyta, puffogtatva a kereszténység fennkölt eszméjét!

/ Forrás: DRE/

Mentsék meg a Dunaferrt, 10 ezer ember megélhetése a tét!

"A Dunaferr 4500 embernek ad közvetlenül munkát, a beszállítókkal együtt ez a 10 ezret is meghaladja. (...) A vasmű, a vasműs emberek megmentése nem lehet pártpolitikai érdek!" – fogalmazott Pintér Tamás polgármester szerda reggel, a Karmelita kolostor előtt tartott sajtótájékoztatóján, ahol Szabó Zsolt és Mezei Zsolt alpolgármesterekkel közösen átadták azt a petíciót, amelyben tízezer ember nevében a kormányzat segítségét kérik: mentsék meg a Dunaferrt, 10 ezer ember megélhetése a tét! 

/Forrás: Dunaújváros.hu/

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »