Település:
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Újfehértó


Kastélyból, Nonprofit Közösségi Szolgáltató Ház (NKSZH)


Újfehértó, 4244, Rákóczi út 2.

                 Barangolás Újfehértó épített örökségei között


Újfehértó központja az elmúlt évek város-rehabilitációs tevékenysége során látványosan megszépült. Utak, épületek, közintézmények újultak meg, modernizációs és korszerűsítő beruházások történtek.

Körültekintve Újfehértón, minden jelentős épülete legalább helyi védelmet élvez, és a közelmúltban felújításra került. Ezek, és a városközpont többi látnivalóját alkotó köztéri szobrok, emlékművek, valamint a Főtér évszázados gesztenyefasora élvezetes helytörténeti séta helyszínéül szolgálnak. A városkép meghatározó elemei a XIX-XX. század fordulóján épültek.

             Kastélyból, Nonprofit Közösségi Szolgáltató Ház (NKSZH)

A településre jellemző kuriális építészet szép példája a jelenleg műemlék, az 1903-05 között a Nozdroviczky család tulajdonaként épült kastély, mely végül Nánássy család tulajdonába került. Az épület 1960-tól lánykollégiumként, majd gimnáziumi kollégiumként is üzemelt. 2014-es rekonstrukciót követően, Nonprofit közösségi Szolgáltató Ház kialakítására került sor az épületben. Nívójához illeszkedve díszterem, rendezvény- és tárgyalótermek, infokommunikációs terem, kiállítótér, civil terem, létesült, s nyújt változatos eseményeknek színvonalas helyszínt. Évszázados gesztenyefák tarkította parkja folyamatosan szépül és megújul a helyi lakosok és a látogatók örömére.

(cím: Újfehértó, 4244, Rákóczi út 2., tel.: 42/290-000, e-mail: varosuzemeltetes@ujfeherto.hu)
 

     Forrás:  ujfeherto.hu

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »