Település:
Komárom-Esztergom megye, Bábolna


Óvoda és Bölcsöde


Bábolnai Százszorszép Óvoda és Bölcsőde

Cím: 2943 Bábolna, Erzsébet u. 2.
Telefon: +36 34/369-030
E-mail: ovoda@babolna.hu
Web: http://www.babolna.hu/ovoda/

Intézményünk Bábolna város ősi magjában, szép természeti környezetben található.
Óvodánkat a 1950-ben az akkori Bábolna pusztán alapították egy csoporttal.
Az 1970-es években a település rohamos fejlődése folytán az óvoda befogadóképessége már kicsinek bizonyult. Többszörös bővítés után a Mezőgazdasági Kombinát által 1976-ban épített új kétszintes épület megépítésével újabb csoportszobák és 3 bölcsődei csoport került kialakításra, így 8 csoportossá bővítve az óvodai csoportok számát. Azóta intézményünk 2 épületben látja el a gyermekek nevelését.

Óvodánk 8 csoporttal üzemelt 2003-ig. Sajnos, a Bábolna RT. felszámolása folytán, a gyermeklétszám is rohamosan csökkent, így szükség volt csoportok megszüntetésére. Jelenleg 6 óvodai csoportban 150 férőhelyen és egy bölcsődei csoportban 12 férőhelyen fogadjuk a gyermekeket.
Intézményünk jó tárgyi feltételekkel rendelkezik, minden igényt kielégítő, korszerű és esztétikus környezetben neveljük gyermekeinket. Óvodánkban a gyermekek mozgásfejlesztésére torna szobát alakítottunk ki, speciális fejlesztésre: logopédiai termet, valamint fejlesztő pedagógiai termet rendeztünk be, melyet Ayres-terápiás eszközökkel is felszereltünk.

Bölcsődei csoportunkról

  A bölcsőde az óvodával egy épületben üzemel, közös fenntartású intézményként, de külön szakmai vezetéssel működik. Csoportunk 12 férőhelyes, a gyermekek ellátását 3 felsőfokú végzettségű gondozónő végzi. A higiéniai feltételek biztosításáról 1 takarítónő gondoskodik. Csoportunkban "saját gondozónő" rendszer alapján gondozzuk a kisgyermekeket. Ebben a gondozási rendszerben több figyelem jut minden kisgyermekre, könnyebben figyelembe vehető a gyermekek egyéni igénye, problémái, szokásai. Egy gondozónőhöz ily módon 4 gyermek tartozik. A szülőkkel való folyamatos információcsere érdekében üzenő füzetet alkalmazunk.
Bölcsődénkbe a településünkön bejelentett lakóhellyel rendelkező szülő gyermekét tudjuk felvenni. A felvételre történő jelentkezés, előjegyzéses formában minden év április hónapjában történik. Év közbeni felvételi igényeket a férőhely függvényében tudjuk kielégíteni. A leendő bölcsődéseink szüleinek módot adunk a bölcsődei életbe való betekintésre, előzetes időpont egyeztetés alapján.
A bölcsődei gondozás-nevelés keretein túl a törvény által biztosított lehetőséget kihasználva az üres férőhelyeken szolgáltatásként, időszakos gyermekfelügyeletet biztosítunk, mely az anya elfoglaltsága idején nyújt szakszerű ellátást a gyermeknek.


Forrás: http://www.babolna.hu/ovoda/

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »