Programok / Előadások, bemutatók

Település:
Heves megye, Gyöngyös

Kategória:
Előadások, bemutatók


MÚZEUMOK ŐSZI FESZTIVÁLJA 2019. GYÖNGYÖS MTM MÁTRA MÚZEUMA


A Magyar Természettudományi Múzeum Mátra Múzeuma is csatlakozott az idei Múzeumok Őszi Fesztiválja országos programsorozathoz.

2019. szeptember 23. és november 8. között számos izgalmas programmal várják az érdeklődőket Gyöngyösön.

A bevállalósak egy éjszakát is a múzeumban tölthetnek, megtapasztalva, hogy valóban életre kelnek e éjszakánként a kiállítások.

A múzeumok Őszi Fesztiválja a Márton nappal zárul. 2019.09.23. - 11.08.

Múzeumi szünetelő - Éjszakázz a múzeumban! 2019. október 25. - 2019. OKT 26. 18:00 - 09:00

A "bentalvós buli" ismét lehetőséget ad a gyerekeknek, hogy megtapasztalják, milyen egy múzeum éjszaka. Este hattól másnap reggel kilencig változatos programokon keresztül fedezhetik fel a kiállításokat. Lesz keresőjáték, tudáspróba és kézműveskedés.

REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES!

16+ Felfedezők nyomában! - Egy világhírű gyöngyösi felfedező

2019. november 08. - 2019. november 10.

Az időszaki kiállítás fotók, okmányok, eredeti tárgyak alapján követi végig Richter Gedeon életútját a gyöngyösi gimnáziumtól a gyógyszerészinas éveken keresztül, a gyáralapító üzletemberig. Felidézi azokat a helyeket, személyeket, történéseket, amelyek meghatározták életét. Kiemelt helyet kapnak a kiállításban a gyöngyösi évek, a Mersits-patika, az Öregdiákok Szövetsége stb.. Külön tárgyaljuk a gyár létrejöttét, fejlődését, egészen addig a pillanatig, amikor a zsidótörvények miatt Richter "elveszíti" gyárát. Bár 1944 augusztusában érdemeire való tekintettel mentesítik a zsidótörvények rendelkezései alól, december elején már be kell költöznie az Katona József utcai ún. nemzetközi gettóba, ahonnan a Duna-partra vezetett az utolsó útja. A Révész Miklós magángyűjteményének anyagát felhasználó kiállítással, ennek a nagyszerű embernek, életének, munkásságának állítunk emléket.

Múzeumi Őszbúcsúztató - Márton napi libaságok 2019. november 10. 10:00 - 13:00

A Múzeumok Őszi Fesztiválját a Márton nappal zárja az MTM Mátra Múzeuma. A néphagyományok és népszokások felelevenítése mellett megismerhetik a gyerekek Szent Márton legendáját. Kézműveskedéssel és családi tudáspróbával is várjuk a kedves látogatókat. A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

FORRÁS WIKIPÉDIA

 

 

 

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »