Így ne örülj meg a karácsonytól!

Kategória:
Életmód, Élet

Cikk írója:
Kovács István


Így ne örülj meg a karácsonytól!


Vannak mániákus karácsonyfüggők, akik már januárban kitalálják, hogy jövő karácsonykor mit és hogyan, akiknek már szeptemberben ott lapulnak a becsomagolt ajándékok az ágyneműtartóban, és októbertől minden nap megosztanak valami karácsonyit a facebookon is… Meg ott van a nagy többség, akinek szeptemberben jön az első kiakadás, hogy mi a bánatot keres a mikuláscsoki idejekorán a boltok polcain. Ők azok, akik már november elején tikkelnek a karácsonyi dallamoktól, és akik átkozzák az egész karácsonyt, terjesztik az igét, hogy jó lenne, ha szeretetről szólna, nem az őrületről, a kereskedelemről és még jobb lenne, ha megvárnánk amíg eljön az ideje. Az utóbbi társaság túlélő tippjei következnek!

Azt mondják, negatív vagy?

A karácsonymániások kiakadnak a kiakadásodon? Szánj rá időt, hogy elmagyarázd nekik, hátha megértik. Nem baj, ha nálunk negyedévig karácsony van – örömködjenek, ünnepeljenek. De az ünnep kicsit attól is ünnep, hogy más, mint a hétköznapok. Kérd meg, hogy értsék meg, te is ünnepnek szeretnéd érezni, ne vegyék el tőled a varázsát azzal, hogy hónapokig koptatják a fényét.

Huss és pöcc, giccs és pucc

Varázsütésnyi idő alatt lett giccsben úszó az összes üzlet? Kifliért mentél, de már a látványtól cukorsokkot kaptál? Tartasz attól, hogy 24-én este már a könyöködön jön ki az ünnepi dekor, mert ráunsz? Mivel a világot nem tudod megváltoztatni, változtass a 24-én. Ha frusztrálnak a csillogó díszek, otthon készülj szolid, minimál, matt, elegáns formájával a csillogásnak. Így még inkább a nyugalom és béke szigete lesz az otthonod, ahová nem tört be a kereskedelem központú karácsony.Régen minden szebb volt

Ha a fogyasztói társadalomra épülő „kereskedelmi ünneppel” van tele a csizmád, akkor fordíts hátat neki. Beszéld meg a családoddal, hogy szeretnéd, ha idén egy klasszikus boldog karácsonyotok lenne, ahol magatok csavartok színes fóliákba diót dísznek, ahol kétféle süti van, de annak betölti az illata az univerzumot is. Beszéljétek meg, hogy idén mindenki az idejét adja a másiknak, 24 -én közös fadíszítés, pénzen megvehető ajándékkal senki nem készül. A telefonokat egyezményesen rejtsétek egy fiókba a tabletekkel együtt - a társasokat, kártyapaklit viszont készítsétek elő. Lehet este sétálni, karácsonyfa nézőbe menni, utána forró teát inni, sokat nevetni. Nem kell hozzá sem unásig nézett karácsonyi film, sem drága ajándék, de még terülj-terülj asztalkám és az azzal járó feszültség sem.

Az őrület dallamai

Főként azokat szokta megviselni a három hónapnyi tömény karácsonyi zene, akik olyan helyen dolgoznak, ahol minden nap szól és többnyire ugyanaz. Nem csoda, hogy émelyegni kezdenek a csengőszótól. Ha fülhallgatóval, füldugóval nincs lehetőséged kibújni az ünnepi hanghullámok közül, akkor próbáld szeretni őket. Ha hangosan, odafigyelve, magadban hallgatod meg, minden zenében meglehet találni a szépségét, és ha szeretni nem is fogod, kevésbé idegesít. Az ünnepre pedig készülj az unalomig hallgatott elcsépelt slágerek helyett komoly zenei karácsonyi témájú alkotásokkal, vagy rég elfeledett idők ünnepi muzsikáival. Hidd el, még csak nem is emlékeztetnek majd a stressz keltő vinnyogásra.

 

 

 

HelyiVilága magazin ajánló

Az év legszebb gólja
Életmód, Sport, fittness
Első magyarként Zsóri Dániel nyerte az év legszebb góljáért járó Puskás Ferenc-díjat, amelyet a Nemzetközi ...
Vidámító” gyógyteák a téli depresszióra
Egészség, Megelőzés
  A teázás szertartása önmagában is hangulatjavító. Kevés olyan meghitt perce van a napnak, mint mikor egy cs ...
Fokhagyma élettani hatásai
Egészség, Megelőzés
Egy gerezd fokhagyma soha nem ronthatja el az étel ízét
Egymás mellé temették a hősi halált halt tűzoltókat
Helyi történetek, Helyi történetek
Egymás mellé, hiszen mindketten tűzoltóként dolgoztak és a Soroksári úti Concordia gőzmalmot megsemmisítő tű ...
Tiszavirág
Nagyvilág, Érdekességek
Mi a tiszavirág?
Buddha Park - Kőrösi Csoma Sándor Emlékhely Békesztúpa
Utazás, Élmények, beszámolók
3073. Tar, Nógrád megye
Grimm fivérek ihlette mesebeli tájak egy színvak fotós kameráján keresztül
Nagyvilág, Érdekességek
Kilian Schönberger német tájfotós alábbi sorozatának köszönhetően most mi is betekintést nyerhetünk abba az e ...
Természetes megoldások hát és derékfájdalmak enyhítésére
Egészség, Megelőzés
Hátát fájlaló hölgy. Évente több millióan szenvednek hátfájástól világszerte. Sok esetben a természetes g ...
Albínó holló
Cukiságok, Állati cukiságok
Sem a hollók, sem a varjak között nem fordul elő egyszínű fehér tollazatú faj. A tollak színe – az élővilá ...

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »