Vendéglátó helyek

Település:
Budapest, 2. kerület


Aragvi Grúz Étterem


Cím: 1023 Bp. II. kerület, Ürömi köz 2., Telefonszám: 06/1 - 293 28 88, Nyitva tartás: Kedd - Vasárnap 12:00 - 24:00

TÖRTÉNETÜNK MEGLEHETŐSEN EGYSZERŰEN, GRÚZIÁBAN KEZDŐDÖTT…

Hogy hol van Grúzia? Hát ott, ahonnan feltehetően a történelem legrégebbi borai származnak, és ahol a világ első keresztény államainak egyikke létrejött. Grúzia viszontagságos történelme ellenére a Kaukázus egyik gyöngyszeme, és lakóinak, a grúzoknak mi magyarok sem vagyunk idegenek. A grúzok rokon-, illetve rokonsorsú népnek tekintik a magyarokat. Ennek alapja vélhetően a Kaukázusban elveszett nyolcadik magyar törzs legendája, amit Grúziában talán még többen ismernek, mint Magyarországon. A rokon sors érzése pedig abból táplálkozik, hogy Grúzia hányatott történelme során nagyrészt ugyanazon hódítóktól és elnyomóktól szenvedett, mint hazánk.

Az Aragvi grúz étterem üzletvezetője és tulajdonosa, Kantaria Bondo, közel harminc évvel ezelőtt a grúz-magyar barátság jegyében, a grúz állam küldöttjeként érkezett Tbilisziből Magyarországra. Mégpedig azzal a nem titkolt szándékkal, hogy megismertesse és népszerűsítse hazája hagyományos, ám számunkra ismeretlen ízeit. Korábbi tapasztalata, valamint a szakácsművészet és a vendéglátás iránti szenvedélye hívta életre az Aragvi grúz éttermet Budapest második kerületében, az Ürömi közben.

ENNÉL VALAMI ÍNYCSIKLANDÓT? ÚJ ÍZEKRE VÁGYSZ?

A grúz konyha isteni, talán az egyik legjobb a világon. Olyasvalami, amiben érdemes elmerülni és akár elveszni is, hiszen mindig akad újabb felfedeznivaló. A rendkívüli ízeket és pazar élményeket gasztronómiai csodaként élheti meg az érdeklődő. Éttermünkben tapasztalt grúz személyzet készíti az autentikus ételeket, melyek mindig friss és a legjobb minőségű alapanyagokból készülnek, eredeti grúz receptek alapján. Ételeink jellegét a tömérdek dió, a domináns fűszerek (menta, bazsalikom, kapor, kerti zsázsa, tárkony, koriander, csombor), a házi sajtok, a frissen sült kenyerek és a sok zöldség adja. Elmaradhatatlan a zöldhagyma, a paradicsom, az uborka és a retek. A különböző húsételek mellett a vegetáriánus ételek széles skáláját is kínáljuk. Nálunk megtalálod az olyan méltán híres grúz specialitásokat, mint a hacsapuri, a hinkali, a csakapuli, a gebzsalia, a harcso, a szacivi, a lobio, vagy akár a fűszeres dióval töltött padlizsán. Friss fűszernövényekből és zöldségekből pedig ízletes és változatos salátákat, és rengeteg más, egzotikus ételkülönlegességet készítünk vendégeink számára. Éttermünk további különlegessége, hogy saját készítésű sajttal és kenyérrel fogadjuk vendégeinket.

Italaink közül a kiváló – földbe vájt agyagamforában, hagyományos módon érlelt – grúz borainkat érdemes kiemelni, és a ChaCha-t, ami nem tánc, hanem egy – népszerű, hagyományos, grúz – alkoholos ital. Legalább ötven fokos, többnyire törkölyből készül és grúz vodkaként is definiálják. Batumiban van egy tér, ahol egész nyáron, naponta öt percre az egyik szökőkútból ChaCha folyik. Méltán híres a nálunk is megtalálható Borjomi ásványviz is, ami sós ízű, zamatos, szénsavas ásványvíz. Mindenképpen érdemes ezeket kipróbálni!

Célunk, hogy éttermünkben, a lehető legtöbbet – amit egy étkezés alatt csak lehetséges – megmutassunk neked Grúziáról és az ínycsiklandozó, grúz finomságokból. Kisgyermekes látogatóinkra gondolva egy játszósarkot is kialakítottunk az étterem belső helyiségében.

Ha szereted a bőséges, változatos és nagy múlttal rendelkező ételeket, nem fogsz csalódni nálunk! Térj be hozzánk, s mi örömmel látunk!

Kapcsolat

Cím:
Aragvi Grúz Étterem
1023 Bp. II. kerület, Ürömi köz 2.

Telefonszám:
06/1 - 293 28 88

E-mail cím:
info@aragvi.hu

Nyitva tartás:
Kedd - Vasárnap 12:00 - 24:00

 

Forrás: aragvi.hu

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »