Általános iskolák

Település:
Zala megye, Keszthely

Létrehozva:
2019-09-03 07:29:08


Csány-Szendrey Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola


Az Iskola Székhelyintézménye 1985-ben épült Fodor Imre úti Általános iskola , majd 1989. november 17-től Csokonai ÁMK néven.

A közeli lakótelep és a város életében jelentős oktatási és közművelődési feladatot látott és lát el ma is.

A kezdetekben négy párhuzamos osztály működött itt. Az utolsó négy tanévben a kezdeti csökkenést követően, három párhuzamos osztály indítására került sor.

Az iskola személyi és tárgyi feltételei jónak mondhatóak. Szaktantermek állnak rendelkezésre a főépületben, melyek a tanulók differenciált oktatását, a tehetséggondozást segítik. Az iskolában teljes a szakos ellátottság. Alsó tagozaton iskolaotthonos munkarendben tanulnak az osztályközösségek.

Az intézményben Művészeti oktatás folyik modern tánc kategóriában, megalakulása óta. Az oktatást igénybe vevő tanulók száma 120-130 fő, a tanulólétszám 25-30 %-a. Eredményeik megyei és országos szinten kiemelkedőek, ezen túl több világbajnokságon szerezett rangos helyezéssel is büszkélkedhetnek.

2007-ben a város három intézménye, a Csány László Általános Iskola, a Szendrey Júlia Általános Iskola és a Csokonai ÁMK összevonásra került, Csány-Szendrey Általános Művelődési Központ néven.

Az iskola 2013-ig Általános Művelődési központként működött. Ez a feladatkör a közművelődési feladatok ellátásával együtt megszűnt, 2013 szeptemberében. Intézményünk ekkor kapta a Csány-Szendrey Általános Iskola és Művészeti Iskola nevet.

Az intézmény, megalakulása óta sportcsarnokkal rendelkezik, mely minden korosztály számára sportolási lehetőséget biztosít. A Sportcsarnok három részre különíthető el, így ugyanennyi tanulócsoport oktatása biztosítható egy időben. Az intézmény nyitvatartási ideje alatt több felnőtt csoport is tart edzést a teremben.

Az iskola tágas udvara lehetőséget nyújt a tanulók természetes környezetben biztosított mozgásához, a délutáni szabadidő helyes eltöltéséhez.

Az iskolában integrált oktatás keretében foglalkozunk a kiemelt figyelmet igénylő tanulók oktatásával. A Sajátos nevelési igényű és Beilleszkedési tanulási magatartási problémával rendelkező tanulókkal fejlesztő pedagógusok foglalkoznak tanórák után.

Az intézmény tehetséggondozásban is elől jár. Több évtizede városi, megyei és országos tanulmányi versenyek dobogós helyezettjei tanulóink. A tanévi eredményeket az iskola dicsőségfala is jelzi.

Már alsó tagozatban figyelmet fordítunk az idegen nyelv oktatására, német és angol nyelvből. A tagozatos oktatás első éveiben játékos formában történik a képzés, a szülői igényeket figyelembe véve.

Az informatika tantárgy oktatására jó körülmények és számítástechnikai eszközök állnak rendelkezésre. Az iskola interaktív táblákkal ellátott, mely segíti a korszerű oktatás biztosítását.

 

 

 

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »