Omlós almás-diós szelet

Kategória:
Receptek, Desszert receptek

Cikk írója:
Nagy Mária


Omlós almás-diós szelet


Hozzávalók: Tésztához

                   30 dkg liszt

                   9 dkg zsír

                   1 nagyobb tojás

                   6 dkg porcukor

                   3/4 csomag sütőpor

                   1 csomag vanilincukor

                   3 evőkanál tej

  Töltelék:    

                   3 db közepes alma

                   fahéj, porcukor

  Massza:     3 db tojás sárgája

                  3 púpos evőkanál porcukor

                  15 dkg darált dió

                  3 db tojás fehérje habbá verve.

Elkészítés: a hozzávalókat összegyúrjúk majd kinyújtjuk és a kizsírozott, kilisztezett tepsibe símítjuk. Ráreszeljük a meghámozott almákat és megszórjuk a fahéjas porcukorral. A tojások sárgáját kikavarjuk a porcukorral, hozzáadjuk a diót, és óvatosan beleforgatjuk a habot. Rásímítjuk az alma tetejére. 30-35 perc percig sütjük 180 celsius fokon.

 

Saját többszörösen kipróbált recept.

 

 

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »