Omlós almás-diós szelet
Hozzávalók: Tésztához
30 dkg liszt
9 dkg zsír
1 nagyobb tojás
6 dkg porcukor
3/4 csomag sütőpor
1 csomag vanilincukor
3 evőkanál tej
Töltelék:
3 db közepes alma
fahéj, porcukor
Massza: 3 db tojás sárgája
3 púpos evőkanál porcukor
15 dkg darált dió
3 db tojás fehérje habbá verve.
Elkészítés: a hozzávalókat összegyúrjúk majd kinyújtjuk és a kizsírozott, kilisztezett tepsibe símítjuk. Ráreszeljük a meghámozott almákat és megszórjuk a fahéjas porcukorral. A tojások sárgáját kikavarjuk a porcukorral, hozzáadjuk a diót, és óvatosan beleforgatjuk a habot. Rásímítjuk az alma tetejére. 30-35 perc percig sütjük 180 celsius fokon.
Saját többszörösen kipróbált recept.
HelyiVilága magazin ajánló
Helyi látnivalók
Helyi Programok / események
További helyi programok / események »
Helyi szolgáltatók