Sós perec
- 50 dkg. liszt
- 2.5 gr. élesztő
- 2,5 dl. tej
- 2 csapott kanál só
- 3 e.k. cukor
- 1 tojás a kenéshez
- 3/4 dl olaj
A tetejére sajt vagy sópancs amihez kell:
3 kanál só 2 kanál liszt és annyi vizet teszünk hozzá amennyi szükséges nem túl sűrű kissé folyós masszát kavarunk ki amit majd csak akkor locsolunk rá ha már kezd pirúlni a perec és pár perc alatt rá sütjük.
A tészta egy sós kelt tészta a szokásos módón a tejet élesztővel felfuttajuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval félre tesszük kb 30 percre pihenni, majd kézzel ellapolgatjuk a tésztát nem túl vékonyra és újnyi vastag csikokra végjuk azokat hengerré formáljuk majd pereceket formázunk belőlük, sütőpapiros tepsibe rakosgassuk tetejüket tojással megkenjük mehet a sütőbe amikor pirúl meglocsoljuk a sópanccsal vagy sajttal szórjuk és együtt tovább sütjük készre.
HelyiVilága magazin ajánló
Helyi látnivalók
Helyi Programok / események
További helyi programok / események »
Helyi szolgáltatók