Kategória:
Receptek, Desszert receptek

Cikk írója:
Orbán Anita


Sós perec


Hozzávalók: 
  • 50 dkg. liszt
  • 2.5 gr. élesztő
  • 2,5 dl. tej
  • 2 csapott kanál só
  • 3 e.k. cukor
  • 1 tojás a kenéshez
  • 3/4 dl olaj

 

A tetejére sajt vagy sópancs amihez kell:

3 kanál só 2 kanál liszt és annyi vizet teszünk hozzá amennyi szükséges nem túl sűrű kissé folyós masszát kavarunk ki amit majd csak akkor locsolunk rá ha már kezd pirúlni a perec és pár perc alatt rá sütjük.

 

A tészta egy sós kelt tészta a szokásos módón a tejet élesztővel felfuttajuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval félre tesszük kb 30 percre pihenni, majd kézzel ellapolgatjuk a tésztát nem túl vékonyra és újnyi vastag csikokra végjuk azokat hengerré formáljuk majd pereceket formázunk belőlük, sütőpapiros tepsibe rakosgassuk tetejüket tojással megkenjük mehet a sütőbe amikor pirúl meglocsoljuk a sópanccsal vagy sajttal szórjuk és együtt tovább sütjük készre. 

 

 

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »