Programok / Szabadidő, sport, életmód

Település:
Baranya megye, Pécs

Kategória:
Szabadidő, sport, életmód

Létrehozva:
2019-10-12 10:03:18


Együtt kerekebb! Nézd meg és próbáld ki!


Nyilvános · Akárhogy is, sportolni fogok szervezésében Okt. 26., 9:00 – okt. 27., 14:00 pin Nemzeti Kosárlabda Akadémia Megyeri út 74., Pécs

Részletek
 
A PTE PEAC Rolling Basket kerekesszékes kosárlabda csapata kétnapos nemzetközi kerekesszékes kosárlabda tornát és a parasportok bemutatásának és kipróbálásának lehetőségét biztosító érzékenyítő programot szervez.
A fogyatékossággal élő embereknél nem csak a testi, lelki egészségük javításához, hanem a társadalmi és munkaerő-piaci integrációjukhoz is nagy mértékben hozzájárul, ha rendszeresen sportolnak, és támogató közösségbe járnak. Célunk az, hogy egy nemzetközi kerekesszékes kosárlabda torna megszervezésével megmutassuk mindenkinek, hogy sérülten is van értelme az életnek, a fogyatékossággal élő embernek is vannak a sportolás által is lehetőségei, sikerélményei, örömei. Az érzékenyítő program során pedig valamennyi érdeklődő, résztvevő kipróbálhatja a kerekesszékes kosárlabdán kívül még a városunkban űzhető parasportokat.
Csapatunk bemutatásával szeretnénk példát, egy lehetséges mintát mutatni a fogyatékkal élőknek és az ún. „épek” társadalmának egyaránt, hogyan működik nálunk egymás megértése, a tisztelet, az empátia, az elfogadás, a tolerancia, az együttműködés, a felelősségvállalás, a bizalom.
Sikerként könyveljük el, ha az épek és a fogyatékossággal élő emberek egyaránt eljönnek a rendezvényre majd akár játékosként, akár szurkolóként, vagy pártoló tagként részt vesznek a közösség életében. Felismerik, hogy a saját „szobájukon” kívül is van élet, vannak lehetőségek, tudnak örömet adni és kapni.
Iványi Dalma, szövetségi edző, 134-szeres válogatott kosárlabdázó is kipróbálta a kerekesszékes kosárlabdát és Klaics Gáborral, a helyi kerekesszékes kosárlabda csapat tagjával, válogatott kerettaggal együtt invitálja az érdeklődőket a rendezvényre.
A belépés díjtalan.

Program:
október 26.
9.00 - 13.00
A Pécsett űzhető parasportok bemutatója és kipróbálása
13.00 - 19.00
I. Rolling Basket Cup nemzetközi kerekesszékes kosárlabda torna

október 27.
9.00 - 13.00
I. Rolling Basket Cup nemzetközi kerekesszékes kosárlabda torna
14.00
Eredményhirdetés
 
 
forrás :https://www.facebook.com/events/946709525678897/?active_tab=about

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »