Programok / Szabadtéri rendezvények

Település:
Bács-Kiskun megye, Kiskunmajsa

Kategória:
Szabadtéri rendezvények

Létrehozva:
2020-08-08 15:33:05


Elmarad a Kurultaj


A magyar kormányzat és a szakhatóságok kérésére hosszas mérlegelés után, meg kellett hoznunk azt a döntést, amely értelmében kénytelenek vagyunk a 2020. évi Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlés megtartásáról lemondani.

Az elmúlt hónapok járványveszélyes időszakaiban is mindvégig dolgozva és bízva a helyzet javulásában, nagy kitartással munkálkodtunk a nagy közös ünnepünk megvalósítása érdekében. Folyamatosan egyeztetve a hatóságokkal nyomon követve a járványhelyzet alakulását, egészen mostanáig mindent megtettünk a Kurultaj megrendezésének érdekében. Mára azonban, egyre több kockázati tényező felerősödésével (környező országok egyre rosszabb járványügyi helyzete, a hazai esetszámok újbóli növekedése), valamint Bugac település polgárainak aggodalma, a rendezvény számára új helyzetet alakított ki. A hatóságok kérésére, minden körülményt mérlegelve, jelenleg csak a rendezvény lemondása tartható felelősségteljes döntésnek. A nagy közös ünnepünk elmaradásának ellenére tovább munkálkodunk a magyar nemzeti kultúra és identitás megerősítésén, valamint tovább ápoljuk rokon nemzeteinkkel az összefogást!
Magyar-Turán Alapítvány

A Kiskunmajsa Város és Térsége (KVT) Hírlap legutóbbi számában – a szervezők lapzártakor érkezett közleménye alapján -, még az olvasható, hogy megtartják a törzsi gyűlést, de a fentiek alapján ne tervezzen senki se bugaci utat a rendezvényre augusztus 21-23-án , mert ELMARAD A KURULTAJ!

Forrás: KVT

Mégis elmarad az idei Kurultaj | Veszpresszó Idén elmarad a Magyar Törzsi Gyűlés, a Kurultaj | 168 óra Mégis elmarad a Kurultaj | Bácsmegye

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »