Programok / Szabadidő, sport, életmód

Település:
Komárom-Esztergom megye, Tata

Kategória:
Szabadidő, sport, életmód

Létrehozva:
2019-10-17 11:26:27


Fényes strand


Tata központjától kb. 3.km-re található

A Tata város központjától mintegy 3 km- re, a Fényes Forrásvidéken fekvő Fényes Fürdő egy közel 30 hektáros természetvédelmi terület. A több, mint 100 éves múltra visszatekintő fürdő számos tatai és Tatára látogató gyermekkorát meghatározó kultikus helynek számít a mai napig. A naponta közel 40.000 liter feltörő, minden évszakban 20-22°C-os források által táplált strand természetvédelmi szempontból is fontos lápvilággal, a nyári szezonban különleges kikapcsolódásra nyújt lehetőséget minden kedves idelátogató számára.

A Fényes Forrásvidék egyedülállóságát tükrözi, hogy állandó úszómesteri felügyelet mellett gyermek-, sport-, és természetes forrástó várja májustól augusztusig mindazokat, akik úgy döntenek, hogy Tatát, a vizek városát választják nyaralásuk, szabadidejük eltöltésének helyszínéül.

A strandfürdő területén különböző kategóriájú büfék, étterem, homokos röplabdapálya és tágas füves, árnyas pihenőhelyek gondoskodnak a vendégek kényelméről. Szintén a fürdő területén található a már szinte történelmi múltra visszatekintő, sokak törzshelyének számító Fényes Szauna is. Népszerűségét erősíti, hogy közvetlen a szauna mellett fekszik az állandóan aktív források táplálta Grófi-tó, mely téli napokon is kellemes érzést nyújt használóinak.

Mikor? június 01 - augusztus 31.: 10.00 – 20.00 óráig

forrás Tata kötnyéke

 

 

 

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »