Az év sportos apja Vizi András

Kategória:
Életmód, Sport, fittness

Létrehozva:
2019-10-04 19:25:33

Cikk írója:
Szeged HelyiVilága


Az év sportos apja Vizi András


Az év sportos apájának választották meg Vizi András szegedi gyermeksebészt. Három kisgyermeke és munkája mellett is triatlonozik, heti 4-5 alkalommal szakít időt az edzésekre. Mint mondta, az apaság számára a legfontosabb, ez az elismerés így különösen értékes számára.
 

Az év apáit kereste az Apa ma­­gazin nyár végén. A sportos apa kategóriában szegedi győztest hirdettek: a díjat Vizi András gyermeksebész vehette át. A gyermekklinika egyetemi tanársegéde amellett, hogy fő­­állásban beteg gyerekeket gyó­­gyít és gyermeksport-egészségügyi csapatot működtet, triatlonozik, és nem mellesleg háromgyermekes apaként is helytáll. A versenybe felesége nevezte be – a tudta nélkül.

Jobban megmozgatta, mint az év orvosa díj

– A férjemnek mindennél fontosabb, hogy apaként hogy teljesít. Ez és a sport az, ami a mindennapjait mozgatja, ezért jelöltem az év sportos apájának – mesélte felesége, Vizi-Simon Csilla. Nem szólt azonban róla, hogy benevezte a versenybe, így Vizi András ezt akkor tudta meg, amikor a szervezők azzal hívták: a jelöltek közül a legjobb 5 közé beválasztották.

Kikapcsolódásnak is leggyakrabban a sportot választja a Vizi család. FOTÓ: KUKLIS ISTVÁN

 

– Az év orvosa díjra már többször jelöltek, de valahogy ez a díj annál is jobban megmozgatott. Számomra az apaság a legfontosabb, a sport is aktívan az életem része, a kettő ötvözetével elismerést kapni tehát számomra nagy dolog volt – mesélte a szegedi gyermeksebész.

3 éves kora óta sportol

Vizi András 3 évesen kezdett sportolni, előbb versenyúszó, majd igazolt focista lett. A futást 2012-ben kezdte, 2016 óta pedig triatlonozik. – A munka miatt nem tudok mindennap edzeni, de heti 4-5 alkalommal szakítok rá időt. Hajnalban vagy este, más lehetőség ugyanis nincs – mesélte. Felesége szintén fut, egymást váltják a 4 és fél éves Barnabás, a 2 és fél éves Boldizsár és a féléves Bori mellett.

Nem mondanak le a hobbijukról

– Valószínűleg ettől működik jól a dolog, hiszen egyikünknek sem kell lemondania a hobbijáról. Sokan a család elől menekülnek a sportba, én viszont azt érzem, pont ez tesz jobb apává. Sajnos a kö­­zös sportra ritkán van lehetőségünk, de kikapcsolódásként rendszeresen járunk el biciklizni, futni – mesélte Vizi András.

Forrás: Délmagyar.hu

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »