Programok / Családoknak, gyerekeknek

Település:
Pest megye, Tököl

Kategória:
Családoknak, gyerekeknek


Helytörténeti Emléktár


Dunaharaszti, 2330., Fő út 152. (az oldalépületben hátul) +36 20 330 1279 dhemlektar@laffertkuria.hu

Az 1960-as években az I. számú, ma Hunyadi János Általános Iskolában dr. Helméczy Mátyás történelemtanár a tanulók segítségével gyűjtést szervezett egy történelem szaktanterem létrehozása érdekében. A gyűjtésből származó anyagok folyamatosan bővültek, így több helyi kiállításon is bemutatásra kerültek.

Az 1986-ban alakult Emléktár jelenleg a Kisorosziból idekerült, Baktay Ervin Indián-cowboy Múzeum kiállítási anyagát mutatja be.
A Baktay Ervin Indián-cowboy Múzeumot 1998-ban, Kisorosziban alapította Lorencz József, aki 1948-ban lett Baktay baráti körének tagja.

Így lehetővé vált részére a téli vadnyugati és nyári indián táborozásokon való részvétel, ahol megismerhette a „város" és a „törzs"-i játékok humoros, teátrális jellegét, valamint Baktaynak a játékok mögött rejlő életfilozófiáját. Baktay és alapító barátai eltávozása után felmerült annak gondolata, hogy a tőlük fennmaradt emléktárgyakat múzeumban állítsák ki. A baráti kör tagjai támogatták a javaslatot, és jelentős rokoni, baráti és más körök segítségével (tárgyak felajánlásával) lehetővé vált a múzeum létrehozása, melynek célja, hogy megállítsa az „időt", megóvja tárgyait az enyészettől, hogy azok az utókor számára tanulságul szolgáljanak. forrás: http://harasztimuzeum.hu/

Mikor? Kedd. 13-16
Szerda: 9-12
Csütörtök: 13-16

Valamint előzetes bejelentkezés alapján egyeztetett időpontban.

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »