Programok / Szabadidő, sport, életmód

Település:
Bács-Kiskun megye, Kiskunmajsa

Kategória:
Szabadidő, sport, életmód


Kadét kaland a Tomori-gimnáziumban


A Honvéd Kadét Program keretében számos fiatal vesz részt a napokban honvédelmi tematikájú, motivációs táborban.

A kadétok az ország különböző pontjain, három napon át ismerkednek a Magyar Honvédség és a magyar katonák mindennapjaival.

A honvéd kadét ágazati szakképzésbe felvételt nyert diákok minden évben – a gólyatáborokhoz hasonló – motivációs csapatépítő táborokban vesznek részt. A három napos, úgynevezett békatáborban lehetőségük nyílik megismerni a katonaélet sajátosságait, valamint belekóstolhatnak abba is, hogy mi vár rájuk az elkövetkező négy évben. A tanulmányaikat jövő héten megkezdő fiatalok elsajátítanak néhány alapvető katonai mozgásformát, a legfontosabb szabályokat, valamint betekintést kapnak a hadtörténelem egy-egy korszakába is.
Nem volt ez másként a kiskunmajsai Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium második honvéd kadét szakgimnáziumi osztályánál sem: a növendékek – többek között – airsoft-céllövészetet gyakorolnak, éjszakai kalandtúrán és akadálypályán teszik próbára fizikai erőnlétüket. Ezen felül sok olyan, a mindennapi életben is alkalmazható ismeretekre tesznek szert, mint a tájékozódás, az újraélesztés és az elsősegélynyújtás alapjai.

Kadét-kaland Kadét-kaland Kadét-kaland

https://honvedelem.hu/hirek/kadet-kaland.html

honvedelem.hu beszámolója.

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »