Kulturális intézmények

Település:
Pest megye, Budakalász


Kós Károly Művelődési Ház Könyvtára


Budakalász, Szentendrei út 9, 2011 +36 (26) 401 069

A községi könyvtár közel fél évszázados múltra tekinthet vissza, az első könyvet 1962-ben vették állományba. Ekkor csupán egy könyvtárossal működött az intézmény, az akkori pártház tanácsháza épületében. Az állománybővülésre viszonylag sokat kellett várni, két főfoglalkozású könyvtárost csak 1988-tól sikerült alkalmazni.

Négyszeri költözést költöztetést követően az intézmény 1996-ban került mai helyée a Faluházzal közös épületben,140 m2-es alapterületen. Az önkormányzat által fenntartott könyvtár elsődleges feladata szerint mindig is közkönyvtár működtetése volt, amely az egész lakosság számára nyújt alapvető közművelődési szolgáltatást. Az intézmény elkülönített gyermekkönyvtári egységgel rendelkezik és – egyelőre csak egy gépen – lehetőség van az internet használatára is.

Könyvállománya közel 23 000 kötetből áll, a kikölcsönzött kötetek száma éves átlagban meghaladja a 9000 darabot. A könyvtár 2008 nyarától saját honlapot is üzemeltet. A községi könyvtár mellett a Kalász Suli Általános Iskola rendelkezik nagyobb könyvtárral, ennek állománya megközelíti a 11 500 kötetet.

NYITVATARTÁS

Hétfő: 9-14
Kedd: 13-18
Szerda: zárva
Csütörtök: 13-18
Péntek: 9-14

Forrás: budakalasz.hu

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »