Tudta, hogy a mangó csökkenti az öregedés jeleit?
1. Antioxidáns-tartalma kiváló
Az antioxidánsok alapvető szerepet játszanak a sejtek károsodásának védelmében. Így az ebben gazdag gyümölcsök, mint a mangó, az áfonya és a szamóca, fogyasztása egyszerű módja az egészséges életmód fenntartásának.
2. Egészségessé varázsolja a bőrt
A mangó C-vitaminban gazdag, amely fontos szerepet játszik a bőr egészsége szempontjából. Plusz:
segít csökkenteni az öregedés jeleit, a ráncokat, és fényessé, élettel telivé varázsolja a bőrt.
Emellett az antioxidánsoknak, a C-vitaminnak, valamint az A-vitaminnak köszönhetően támogatja az immunrendszer egészséges működését.
3. Segíti a fogyást
Egy csésze mangó általában 2,6 gramm rostot tartalmaz, ami meghosszabbítja a teltségérzetet. Ám azt azért érdemes megjegyezni,
hogy a cukortartalma elég magas, ezért nem szabad túlzásba vinni fogyasztását.
4. Támogatja az emésztést
A rostok hozzájárulnak az egészséges emésztéshez. A megfelelő mennyiségű rostfogyasztás segíti a vércukorszint, a koleszterinszint és a szívbetegségek kockázatának csökkenését.
5. Egészségesen tartja a szemet
Ha a szem egészsége a téma, nem minden a sárgarépa, a magnó is remek szolgálatot tesz e téren. A szemet támogató vitaminok és antioxidánsok közé tartozik
a lutein, a zeaxantin, az A-vitamin és a béta-karotin.
Ezek mindegyike létfontosságú a szem egészségének fenntartásában.
Hogyan fogyasszuk?
Vásárláskor arra figyeljünk, hogy ne a legpuhább gyümölcsöt válasszuk, ha nem akarjuk rögtön elfogyasztani.
Szobahőmérsékleten ugyanis hamar beérik, azután pedig tönkremegy. Hűtőben 1-2 napig lehet eltartani érett állapotában. Túléretten émelyítő.
Készíthetünk belőle fagylaltot, sorbet-t, salátát, illetve jól illik a sonkához és a lazachoz. Emellett a gyümölcsturmixok, kompótok, lekvárok alapanyaga, de akár magában is fogyaszthatjuk. Indiában például sok háztartás csatnit készít belőle.
Forrás:origo.hu
HelyiVilága magazin ajánló
Helyi látnivalók
Helyi Programok / események
További helyi programok / események »
Helyi szolgáltatók