Sós ropogós
Sós ropogós
Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 db tojás
12,5 dkg margarin
10 dkg füstölt sajt
5 dkg trapista sajt
4 evőkanál tejföl
1/2 csomag sütőpor
0,6 dkg köménymag (egész)
1,5 dkg só
Elkészítése:
A lisztet, sütőport, sót és a köménymagot beleteszem egy edénybe, majd a
reszelt sajtot is beleteszem és összekeverem.
A közepébe mélyedést csinálok amibe a következőket teszem.
Megolvasztom a margarint, beleteszem a tojást és a 4 kanál tejfölt.
Ezeket összekeverem és bele öntöm a mélyedésbe.
Utánna szépen összegyúrom egy cipóba.
Akkor jó az állaga ha nem ragad.
Apró golyócskákat ( kb. nagyszemű cseresznye méretű legyen)
formálok. Kb. 90 db lesz belőle.
Természetesen sütő kell hozzá. (Mi a piacon vettük)
Kb. 1 óra az elkészítése, de kiadős nagyon.
Ha kisült jó étvágyat kívánok hozzá!
Megjegyzés: Zárt dobozba kell tárolni akkor finom ropogós marad
sokáig. Ami nem fér a dobozba azt átlátszó háztartási fóliába tekerem.
Saját recept
HelyiVilága magazin ajánló
Helyi látnivalók
Helyi Programok / események
További helyi programok / események »
Helyi szolgáltatók