Kategória:
Receptek, Desszert receptek

Cikk írója:
Vécsey Lászlóné


Sós ropogós


Sós ropogós


Hozzávalók:

50     dkg      liszt

  1     db        tojás

12,5  dkg      margarin

10     dkg      füstölt sajt

  5     dkg      trapista sajt

  4     evőkanál tejföl

1/2   csomag sütőpor

0,6    dkg       köménymag (egész)

1,5    dkg       só

Elkészítése:

A lisztet, sütőport, sót és a köménymagot beleteszem egy edénybe, majd a

reszelt sajtot is beleteszem és összekeverem.

A közepébe mélyedést csinálok amibe a következőket teszem.

Megolvasztom a margarint, beleteszem a tojást és a 4 kanál tejfölt.

Ezeket összekeverem és bele öntöm a mélyedésbe.

Utánna szépen összegyúrom egy cipóba.

Akkor jó az állaga ha nem ragad.

Apró golyócskákat ( kb. nagyszemű cseresznye méretű legyen)

formálok. Kb. 90 db lesz belőle.

Természetesen sütő kell hozzá. (Mi a piacon vettük)

Kb. 1 óra az elkészítése, de kiadős nagyon.

Ha kisült jó étvágyat kívánok hozzá!

Megjegyzés: Zárt dobozba kell tárolni akkor finom ropogós marad

sokáig. Ami nem fér a dobozba azt átlátszó háztartási fóliába tekerem.


Saját recept


 

 

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »