Vallási felekezetek

Település:
Bács-Kiskun megye, Dunavecse


Nazarénus Gyülekezet Dunavecse


A Dunavecsei Nazarénus Gyülekezet múltja az 1850–60-as évekre tekint vissza

Nazarénus Gyülekezet

A Dunavecsei Nazarénus Gyülekezet múltja az 1850–60-as évekre tekint vissza. Az első imaház 1884-ben épült, ez az épület szolgált Istentisztelet házául egészen 2001. október 23-ig. Szükségessé vált új gyülekezetház építése, ami 2001. február 5-től 2001. december 9-ig megépült. Közösségünkbe 200-an tartozunk a gyerekekkel együtt.
Istentiszteletek rendje: Vasárnap de. 900 du. 1600 óra, szerda este 1900 óra, illetve szombat este 1900 órakor Istent dicsérő éneklés, amelyen igyekszünk minél többen részt venni.

Nazarénus Gyülekezet

Hitvallásunk:

„Hisszük, hogy a Biblia Isten igéje, melyben az Ő akaratát és az emberiség sorsát örök igazságban kinyilatkoztatja. Különösen az Újszövetség Jézus Krisztus Evangéliuma, az Ő példája, valamint az apostolok által adatott tanítások képezik hitéletünk zsinórmértékét és alapját. Valljuk Jézus Krisztust, mint Isten és Ember Fiát, aki az Atya dicsőségéből a Földre jött, s életét a bűnben elmerült emberiségért a keresztfán feláldozta. Sírjából harmadnap feltámadott, felvitetett a Mennyországba, ahonnan várjuk újbóli visszajövetelét.”

Közösségi életünk alapja a gyülekezet, melynek belügyeit, a hithez tartozó dolgokat és minden körülötte lévő teendőket önállóan, saját hatáskörében intézi az egész gyülekezet. Az elöljáró csakis az egész tagsággal együtt határoz. A nazarénus hívők semmilyen politikai pártnak nem tagjai.

Forrás:dunavecse.hu

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »