virslis kiflik

Tészta:
- 25 dkg. liszt
- 25 dkg. vaj
- 1/2 t.k.só
- 1 t.k. ecet
- 1,25 dl. hideg víz
Töltelék: virsli
kenéshez: tojás
Elkészités:20 dkg vajat összegyúrunk 5 dkg, liszttel, majd 2 cm vastag téglalapra alakítjuk,fóliába felhasználásig hűtőbe tesszük. A vízben feloldjuk a sót, hozzáadjuk az ecetet. A maradék lisztet gyorsan elmorzsoljuk a maradék vajjal, hozzáadjuk az ecetes sós vizet és jól összedolgozzuk, mig sima tésztát nem kapunk amely már nem tapad. Cipóvá alakítjuk, majd nedves konyharuhával letakarva 20-25 percig pihentetjük. A tésztát enyhén lisztezett deszkán lóhere alakúra nyújtjuk. A közepére tesszük a vajas téglatestet. Ráhajtjuk a tésztát úgy, hogy a tészta mindenhol fedje a lisztes vajat. A tésztát előszőr lazán ütögetjük, majdfél cm vastagra nyújtjuk. Ezután hajtogatjuk, a jobb oldali tészta rész harmadát, a középső részre, majd rá a baloldalit,a tésztát elforgatjuk 90 fokos szögben majd újra kinyújtjuk fél cm vastagra, majd újra hajtogatjuk, majd nedves konyharuhával lefedve 30 percre hűtőbe tesszük. A hajtogatásokat még kétszer megismételjük pihentetéssel eggyütt. Ezután készűlhet a süti.Ez a tészta gyorsan lágyúl így 230-250 fokos sütőben süssük!
Felhasználhatjuk, édes, sós.sütikhez, pl.:krémesek,hasék,rétesek,húsok burkolóanyagának,sós rolók,pogácsák,kakaóscsiga,sajtos roló,virslis kifli......
Kiemelt ApróHirdetések




További kiemelt ApróHirdetések »
HelyiVilága magazin ajánló









Helyi látnivalók









Helyi Programok / események









További helyi programok / események »
Helyi szolgáltatók








