Település:
Békés megye, Tótkomlós


Rózsa fürdő


Rózsa fürdő

A csendes, tiszta levegőjű kisváros fő idegenforgalmi központja a Rózsa fürdő, mely a dél-alföldi termálútvonal egyik állomása. A térségi szerepet betöltő termálfürdőben kellemes kikapcsolódást nyújt a területét kettéválasztó élővíz csatorna és a rózsakertek látványa.

A fürdő strandszolgáltatás mellett (úszómedence, gyerekmedence, stb.) fő tevékenységi köre a gyógyászati tevékenység, mely a feltörő 46 oC-os, magas kovasav tartalmú alkáli-hidrogénkarbonátos ásványvízre épül. A reumatológiai szakrendelés keretében fizikoterápiás kezelések, valamint a fürdő gyógyító hatású termálvizére épülő balneoterápiás kezelések vehetők igénybe. A termálvíz fürdőkúraként ízületi- és lágyrész reumatizmus, gyulladásos reumatikus, elfajulásos betegségek, mozgásszervek posttraumatikus és postoperatív rehabilitáció, s a mozgásszervi deformitások kezelésére alkalmas.
A gyógyászati kezelések társadalombiztosítási finanszírozással, orvosi rendelvényre vehetők igénybe, vagy fizető szolgáltatásként állnak rendelkezésre.

A Rózsa Fürdő szolgáltatásai bővültek, minőségük javult egy teljes körű rekonstrukció és épületbővítés eredményeként. A Széchenyi Terv keretében megvalósult beruházás egy olyan wellness strand megépítését célozta meg, amely főszezonban napi 1000-1500 vendég fogadására és a vendégek egy tizedének gyógykezelésére, tartózkodási idejének megnövelésére lesz alkalmas. A fürdő látványában és attrakciójában is korszerű, egyedi kínálatot kíván felmutatni.

A fürdőt átszelő élővíz-csatorna tudatosan elválasztja a nyugalmas és a zajos részeket. A gyógyászat funkciójára kialakított épületben, több szintes megoldásban, a szolgáltatások minőségi fejlesztésére került sor. A korábbi szolgáltatások körét bővítette az iszappakolás, valamint a szénsav-kád beüzemelése, a magneto-terápiás-, fény- és hő kezelések, az aromaterápia fürdő és kezelő. A korábbi termál medence mellé egy új termál medence került, mely különböző pezsgőfunkciókkal van ellátva. A fejlesztés részét képezte a gyógyvízzé minősítés megszerzése is.

 

A strandszolgáltatás wellness-fitness, valamint sport célú szolgáltatásokkal egészült ki. A jelenlegi úszó- és gyerekmedencében vízforgató-rendszer került kialakításra. A gyerekmedence látványelemmel gazdagodott. Az úszásoktatás és a téli sportolás céljára egy 22 méteres fedett medence létesült. A kondíció megőrzését, a rekreációt szolgálja a női- és férfi szauna közös hideg vizes medencével, a gőzkabin, az aroma-barlang, valamint a női- és férfi fitness terem. A kialakított homokpályán kispályás foci, lábtenisz, strandröplabda, tollaslabda játékokra van lehetőség. A legkisebbek kikapcsolódását játszótér biztosítja. A további pihenést, rekreációt szolgálja a látványában is megújuló környezet, az élővíz-csatorna és a rózsakertek attrakciója.

 
A Rózsa fürdő szolgáltatásai:

strandfürdõ,
száraz- és balneoterápiás kezelés,
víz alatti vízsugár masszázs,
súlyfürdõ,
négyrekeszes galvánfürdő,
gyógymasszázs,
gyógyúszás, gyógyülõfürdő,
víz alatti csoportos gyógytorna,
reumatológiai szakrendelés,
szauna, szolárium, kozmetika, pedikűr

A Rózsa fürdő elérhetőségei:

Levelezési cím: 5940, Tótkomlós Kossuth u. 2
Telefon: 68/462-172
Honlap: www.rozsafurdo.hu
E-mail: rozsafurdo@mail.datanet.hu

 

Forrás: http://totkomlos.hu

 

 

 

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »