Általános iskolák

Település:
Csongrád megye, Szeged


Tabán Általános Iskola Szeged


Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Szeged A felújítás után Tabán Esten adták át a megújult, megszépült

Megújult, megszépült a Tabán-iskola is

 Képriport
Két év alatt hárommilliárd forintot fordít a szegedi önkormányzat hat általános iskola korszerűsítésére. Négy már el is készült, a Tabán Általános Iskolát péntek délután adták át. Augusztusban pedig elindul a petőfitelepi Bálint Sándor-tagiskola és a Vörösmarty Általános Iskola felújítása is.

 

A Tabán Esten adták át a megújult, megszépült iskolát péntek délután. Flachné Vidéki Katalin, az intézmény igazgatója ünnepi köszöntőjében kiemelte, komoly kihívás volt a felújítás időszaka az idejáró több mint 500 gyereknek és az 50 pedagógusnak.

„Hosszú, nehéz hónapokon mentünk keresztül, hiszen össze kellett hangolni az oktatást és a felújítást. Minden tiszteletem a gyerekeké és a kollégáké, akik a fúrás-faragás közben, zajban és porban is tették a dolgukat. Megszenvedtük, de megérte!”

– mondta az igazgató, aki elmesélte, volt olyan, amikor az egyik munkás az állványon ülve hallgatta végig a matekórát és csak utána kezdett el dolgozni. „Úgy tűnik jó órát tartott a kolléga, ha még őt is le tudta kötni!”

Botka László polgármester köszöntőjében kiemelte, az önkormányzat számára nagyon fontos, hogy megfelelő körülményeket biztosítson az oktató-nevelő munkához. Éppen ezért döntött a város, hogy uniós források segítségével több intézményt is megújít. A Tabán iskola korszerűsítésére több mint 300 millió forintot nyert el az önkormányzat, amelyet 117 millió forinttal saját forrásból kiegészített, így több mint 400 millió forintból újult meg az intézmény. Botka László köszönetet mondott a tanároknak, a gyerekeknek és a szülőknek, hogy elviselték a felújítással járó nehézségeket. Ahogy fogalmazott

„Egy iskolában az a normális, ha ott tanárok és diákok vannak és nem az, ha munkások hallgatják a matekórát. Remélem azonban, mindenki úgy értékeli, hogy megérte, hisz szebb lett az iskola, mint valaha volt.”

Szentgyörgyi Pál alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője elmondta a beruházás keretében elkészült az intzémény homlokzatának és tetejének hőszigetelése, megújult a fűtési és az elektromos rendszer, kicserélték az összes külső nyílászárót, valamint akadálymentesítették az épületet. Emellett 54 napelem került az iskola tetejére, ezzel is javítva az energiafelhasználás hatékonyságát.

„Nagy öröm a gyerekeknek, a szülőknek és a pedagógusoknak is, hogy megújult ez a 34 éves intézmény és így 21. századi feltételeket biztosítunk az itt zajló a magas színvonalú oktató-nevelő munkának”

– tette hozzá a képviselő.

Az iskolafelújítási program folytatódik, a tervek szerint augusztusban elkezdődik a Petőfi Sándor Általános Iskola Bálint Sándor telephelyének, valamint a Vörösmarty Általános Iskolának a korszerűsítése.

 

Forrás:https://szeged.hu/hirek/28331/megujult-megszepult-a-taban-iskola-is

 

 

 

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »