Település:
Hajdú-Bihar megye, Debrecen


Teva Pharmaceutical Industries Gyógyszergyár


Debrecen, Pallagi út 13., 4042 (06 52) 515 100

Nyitvatartás: Minden nap 0-24

A TEVA Pharmaceutical Industries Ltd. a világ legnagyobb generikus gyógyszergyártó vállalata. A vállalat részvényeivel a New York-i tőzsdén (NYSE), illetve az Izraeli Értéktőzsdén kereskednek.

Története

A TEVA története 1901-ig nyúlik vissza. Izraelben, Jeruzsálemben alapították, a TEVA székhelye Petah Tikvában található.

Története Magyarországon

Magyarországon 1912-ben megalapítják a Debreceni Gyógyszergyárat, mely a világháború alatt hadi üzemként is működött. Majd 1952-ben egyesül a Debreceni Gyógyszergyár a Hajdúsági Gyógyszergyárral. Nem sokkal később 1960-ban összevonják a Rex üzemet (Rex Ferenc (a debreceni gyógyszeripar és gyógyáru-nagykereskedés úttörője)) és a Hajdúsági Gyógyszergyárat, ezzel megszületik a Biogal Gyógyszergyár Rt.

1960-1995 között a Biogal Gyógyszergyár Rt. fő profilja a penicillin (Maripen) gyártás volt.

1995-ben az izraeli TEVA Pharmaceutical Industries Ltd. felvásárolta a Biogal Gyógyszergyár Rt. részvényeit. 2004-ben a cég nevét TEVA Gyógyszergyárra változtatták.

A TEVA Gyógyszergyár Zrt. székhelye Debrecen, továbbá Sajóbábonyban rendelkezik egy fermentáló üzemmel és Budapesten egy irodával.

Forrás: Wikipédia

 

 

 

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »