A cukor betegség ,és minden ami vele jár ....

Kategória:
Egészség, Megelőzés

Cikk írója:
Harangozó Bettina


A cukor betegség ,és minden ami vele jár ....


Sok oka lehet a hányinger megjelenésének. Az okok között szerepel a szorongás, az élelmiszer-allergia, a túlevés vagy éppen a migrén.

1-es és 2-es típusú cukorbetegségnél kialakulhat hiperglikémia, vagyis magas vércukorszint, illetve hipoglikémia, vagyis túl alacsony vércukorszint. Emellett megjelenhet a dezorientáció, a homályos látás, a gyengeség, az ájulás, de különféle rohamok is kialakulhatnak.

A cukorbetegséget és a vele járó kellemetlen tüneteit el lehet kerülni egészséges és rendszeres táplálkozással, a testsúlyunkra való odafigyeléssel. Ha már valaki beteg, akkor az orvosi utasításokat szigorúan be kell tartani és a gyógyszerek rendszeres szedni.


 

A cukorbetegség gyakori oka az emésztési rendellenesség. Ez a betegség a hányinger mellett okozhat puffadást, gyomorégést, jóllakottság érzését már kevés étel elfogyasztását követően is, az étvágy elvesztését, vércukorszint-ingadozást és akár hasi fájdalom is kialakulhat.

A cukorbeteg személyek gyakran szenvednek hasnyálmirigy-gyulladástól. Ez is okozhat hányingert, de a tünetek sorában a hasi fájdalom, a magas trigliceridszint és a hányás is megjelenhet. A hasnyálmirigy-gyulladásban szenvedő beteg jelentősen enyhítheti a tüneteit, ha alacsony zsírtartalmú diétát folytat, ha leszokik a dohányzásról és alkoholt sem vesz magához.

A cukorbeteg személyeknél kialakulhat ketoacidózis, amikor nagyon megemelkedik a vércukorszint. Ez az állapot orvosi beavatkozást igényel. A ketoacidózis tünetei közé tartozik a gyakori vizelés, a hasi fájdalom, a szomjúságérzés, a hányinger, a nehézlégzés, a zavartság, a fáradtságérzés és az izomgyengeség.

Hogyan kerülhetik el a cukorbeteg személyek a hányingert? Ha az orvos utasításai szerint szedik a gyógyszereket, ha nem hagynak ki étkezéseket, ha tartózkodnak az alkoholtól, ha abbahagyják a dohányzást, ha változatosan és kiegyensúlyozottan étkeznek és ha követik a megfelelő étrendet.

Hányingert nemcsak a fenti okok okozhatnak, hanem kiválthatják egyes cukorbetegségre szedett gyógyszerek is. Azonban ez a tünet szintén nagyon hamar elmúlik, amennyiben a szervezett megszokja a betegségre szedett gyógyszereket.

Képtalálatok a következőre: Alternativ megoldások cukorbetegség esetén


Ha valaki cukorbeteg, annak nem feltétlenül csak a gyógyszerekben kell bíznia, hanem érdemes kipróbálnia más, alternatív megoldásokat is. Rengeteg olyan gyógynövény létezik, amik segítenek az anyagcsere folyamatok szabályozásában és a vércukorszint csökkentésében.


https://www.nics.hu/Default.aspx?felulet=oldal_termekek_nyito_oldal&reklam_tanacsado_id=030M44000000000000000000&fbclid=IwAR2FmgGb78X_1XR4YRDY4AJSOwiQ3fyB-PvQWU4sH4mmdApdF3iRZfjupSQ 

 

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »