Jázmin rizs főzése

Kategória:
Receptek, Főétel receptek

Cikk írója:
Szeged HelyiVilága


Jázmin rizs főzése


Jázmin rizs főzése

A jázmin rizs főzése egyáltalán nem nehéz feladat. A jázmin rizs nem pereg, hanem nagyon enyhén ragacsos, viszont a szemek abszolút kivehetők és különállnak.

Jázmin rizs főzése pontos mennyiségekkel és pontos főzési idővel!

  1. A jázmin rizs főzésénél nagyon fontos a rizs és a víz mennyisége. Egy bögre rizshez 1 1/3 bögre vizet használj, súlyra pedig a másfélszeresét. Ez 250 g rizs (egy nagyobb bögre) esetén kb. 375 ml vizet jelent.
  2. Mosd át a jázmin rizst néháyszor, amíg a víz már tisztább. Csöpögtesd le egy szűrőben.
  3. Tedd a rizst egy lábasba, és öntsd rá a kimért vizet. Sózd ízlés szerint.
  4. Fedő alatt forrald fel, és onnantól számítva a legkisebb lángon főzd 13 percig. Ne kevergesd, ne vedd le a fedőt!
  5. 13 perc után zárd el alatta a lángot, és hagyd 10 percig a fedő alatt pihenni.
  6. Végül egy villával finoman mozgasd meg, hogy a jázmin rizs levegős legyen.

 

A jázmin rizs elkészült. Tálald azonnal bármilyen ételhez, amihez rizst adnál. Különösen jól illik kínai ételekhez, vagy bármilyen ázsiai recepthez.

 

 

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »