JAPÁN KÁPOSZTÁS PALACSINTA

Kategória:
Receptek, Vegetáriánus receptek

Cikk írója:
Burjan Ildiko


JAPÁN KÁPOSZTÁS PALACSINTA


JAPÁN KÁPOSZTÁS PALACSINTA

okonomiyaki kicsi

Hozzávalók -4+ adaghoz:

A palacsintához

  • 300 gramm reszelt káposzta
  • 3 darab tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • 3 szál újhagyma
  • 1 marék szezámmag

Az öntethez

  • 2 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál méz
  • fél evőkanál worchestershire szósz
  • 1 evőkanál szójaszósz

A sütéshez

  • étolaj
 

Elkészítés:

A tojást egy tálba ütjük, felverjük, belekeverjük a szójaszószt, a szezámolajat, majd a lisztet, és csomómentes tésztát keverünk belőle. 

Kikeverjük az okonomiyaki szósz alapanyagait, félretesszük.

Lereszeljük a káposztát, felkarikázzuk az újhagymát, mindkettőt a tésztába keverjük.

Egy serpenyőt felforrósítunk, kevés olajat öntünk bele, és két evőkanálnyi adagokban kisütjük a palacsintákat mindkét oldalukon. Megszórjuk szezámmaggal, meglocsoljuk az öntettel, és azonnal, forrón megesszük. 

 

 

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »