Kategória:
Receptek, Főétel receptek

Cikk írója:
Deákné Rácz Edith


Szilvásgombóc


Hozzávalók:

20 félszem szilva, 20 szem kockacukor, 1 tojás, kb fél dl étolaj, 30-40 dkg sárga burgonya,  30-40 dkg liszt, pici só, 

a beforgatáshoz, zsemlemorzsa, és 10 dkg margarin, a tálaláshoz, tejföl, porcukor, és fahéj.

Elkészítés:

A megtisztított burgonyát puhára főzöm, sós vízben, ha kész, apróra töröm, beleütöm a tojást, picit sózom, beleteszem az étolajat, és a liszttel összegyúrom.

Közben vizet teszek fel forralni, majd 20 db gombócot készítek a tésztából, amelybe fél szilvát, és egy kocka cukrot csomagolok.

Ha fórr a víz kifőzöm a gombócokat. Akkor jó, ha feljön a víz tetejére a gombóc.

Közben a zsemlemorzsát kicsit megpirítom a margarinon, kevés sóval, és beleforgatom a már megfőtt gombócokat.

Tejföllel, porcukorral, és fahéjjal megszórva tálalom!

Isteni étel egy tartalmas gulyás után. 

 

 

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »