Szilvásgombóc
Hozzávalók:
20 félszem szilva, 20 szem kockacukor, 1 tojás, kb fél dl étolaj, 30-40 dkg sárga burgonya, 30-40 dkg liszt, pici só,
a beforgatáshoz, zsemlemorzsa, és 10 dkg margarin, a tálaláshoz, tejföl, porcukor, és fahéj.
Elkészítés:
A megtisztított burgonyát puhára főzöm, sós vízben, ha kész, apróra töröm, beleütöm a tojást, picit sózom, beleteszem az étolajat, és a liszttel összegyúrom.
Közben vizet teszek fel forralni, majd 20 db gombócot készítek a tésztából, amelybe fél szilvát, és egy kocka cukrot csomagolok.
Ha fórr a víz kifőzöm a gombócokat. Akkor jó, ha feljön a víz tetejére a gombóc.
Közben a zsemlemorzsát kicsit megpirítom a margarinon, kevés sóval, és beleforgatom a már megfőtt gombócokat.
Tejföllel, porcukorral, és fahéjjal megszórva tálalom!
Isteni étel egy tartalmas gulyás után.
HelyiVilága magazin ajánló
Helyi látnivalók
Helyi Programok / események
További helyi programok / események »
Helyi szolgáltatók