Kategória:
Receptek, Desszert receptek

Cikk írója:
Vécsey Lászlóné


Dobostorta


Dobostorta

HOZZÁVALÓK

  • A piskótához:
  • 5 db tojás
  • 5 ek porcukor (púpozott)
  • 5 ek liszt (púpozott)
  • A krémhez:
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • 10 dkg csokoládé (60%-os)
  • 2 ek kakaó
  • 20 dkg margarin
  • A karamellhez:
  • 15 dkg porcukor
  • 2-3 ek víz
  • 1 tk ecet
  • 2 tk margarin
 

ELKÉSZÍTÉS

1. A tojásokat és a porcukrot robotgéppel jó habosra kikeverjük, majd hozzászitáljuk

a lisztet, és fakanállal óvatosan összekeverjük.

2. Előkészítünk 6 db sütőpapírt, majd mindegyikre rárajzoljunk egy kb. 26 cm-es kört.

Ezután elosztjuk a masszát 6 egyenlő részre, és egyenletesen elkenjük a sütőpapírokon

(nagyon vékony tésztaréteget fogunk kapni).

3. Előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben 8-10 percig sütjük a lapokat, majd a

sütőből kivéve óvatosan  lehúzzuk a tortalapról a sütőpapírt.

4. A tortalapokat teljesen kihűtjük, majd egy kb. 23 cm-es formát ráhelyezve

körbevágjuk, hogy szép kerek tortaformát kapjunk.

5. Egy fém tálba beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, és az egész tojásokat,

majd kézi habverővel kicsit összekeverjük.

Ezután vízgőz fölött, állandó kevergetés mellett addig keverjük, míg egy sűrűbb,

habos masszát nem kapunk (közepes lángon kb 10 percig).

6. A csokoládét szintén vízgőz fölött felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a tojásos

masszához.

Végül hozzákanalazzuk a kakaót, majd alaposan összekeverjük, és kihűtjük teljesen

(egy sűrűbb masszát fogunk kapni).

A teljesen kihűlt masszához hozzáadjuk a margarint, majd robotgéppel jó habosra 

keverjük. 

7. A karamellhez a cukrot simára keverjük a vízzel, majd hozzákeverjük az ecetet

és a margarint.

Ezután közepes lángon, állandó kevergetés mellett világos színűre karamellizáljuk .

8. Kiválasztunk egy tortalapot, majd a forró karamellt ráöntjük, és egyenletesen

elsimítjuk.

Ezután a még meleg karamellen, késsel bejelöljük a tortacikkeket, majd hagyjuk

teljesen kihűlni, megkeményedni (a kést margarinnal vékonyan kenjük meg,

akkor nem fog ráragadni a karamell).

9. A tortalapokat egyenletesen megkenjük a krémmel, végül pedig ráhelyezzük

a karamelles tortalapot.

Ízlés szerint a torta oldalán a krémet még megszórhatjuk darált dióval is.

10. Ezután hűvös helyre tesszük, hogy a krém kissé megdermedjen és könnyen

tudjuk majd felszeletelni.

Tálalás előtt éles késsel a jelölések mentén felszeleteljük a tortát.

"Jó átvágyat kívánok hozzá"

mindmegette.hu

 

 

 

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »