Kefires poharas piskóta

Kategória:
Receptek, Desszert receptek

Cikk írója:
Szepesiné Deim Judit


Kefires poharas piskóta


Hozzávalók

4 tojás
1,5 pohár olaj
4 pohár liszt
2 pohár cukor
2 csomag sütőpor
2 pohár kefir (joghurttal is tökéletes)

Elkészítés

A hozzávalókat a kefires pohárral mérjük ki. Először robotgéppel (vagy habverővel) habosra verjük a cukrot, az olajat és a tojást, majd a többi hozzávalót is belekeverjük. (Bármilyen gyümölcsöt beledobálhatunk a tésztába - általában meggyel készítem, úgy a legfinomabb!) 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

Ha kakaós piskótát szeretnénk készíteni belőle, akkor a liszt hozzáadásakor ízlés szerint 2-4 evőkanál cukrozatlan kakaóport is a tésztába keverjünk.

/ Könnyű, morzsálódó piskótatészta, amit nagyon sok mindenhez használhatsz. Készítheted magában vagy gyümölccsel, dióval, reszelékkel megszórva. Ha gyors édesség kell, tegyél lekvárt vagy csokiöntetet a tetejére és máris fogyasztható! /

 

 

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »