Kocsonya
A kocsonya készítése, ahogyan mi szeretjük!
1 cs. kocsonyahús (3 köröm, farok, csülök darab, füle, fejhús, bőr)
A húst - összevágom, leperzselem a szőröket és megmosom.
Beleteszem egy nagy fazékba az előkészített húst és felengedem vizzel, hogy
a húst ellepje és felteszem főni.
Amikor felforrt a víz akkor ezt a vizet leöntöm róla.
Annyi vizet teszek rá újra, hogy a húst jól ellepje és ismét felforralom majd 1 egész fej
fokmagymát megpucolva , 1 szál zöldséget, 1 szál répát, 1 fej vöröshagymát,
1 teáskanál egészborsot, 1,5 - 2 evőkanál sót szoktam beletenni.
Ha felforrt kicsit visszább veszem a hőfokot, csak bugyogjon.
4 - 5 órát kell csendesen főzni, hogy a hús a csontról leváljon.
A kész kocsonyáról leszedjük a zsírt én szűrővel szoktam leszedni
illetve a tányárokba kiporciózott húsokra szűrőn keresztűl öntöm
a kocsonyalét. Dermedés után fogyasztható is.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
saját recept
HelyiVilága magazin ajánló
Helyi látnivalók
Helyi Programok / események
További helyi programok / események »
Helyi szolgáltatók