Kategória:
Receptek, Főétel receptek

Cikk írója:
Vécsey Lászlóné


Kocsonya


A kocsonya készítése, ahogyan mi szeretjük!

1 cs. kocsonyahús (3 köröm, farok, csülök darab, füle, fejhús, bőr)

A húst  - összevágom, leperzselem a szőröket és megmosom.

Beleteszem egy nagy fazékba az előkészített húst és felengedem vizzel, hogy

a húst ellepje és felteszem főni.

Amikor felforrt a víz akkor ezt a vizet leöntöm róla.

Annyi vizet teszek rá újra, hogy a húst jól ellepje és ismét felforralom majd 1 egész fej

fokmagymát megpucolva , 1 szál zöldséget, 1 szál répát, 1 fej vöröshagymát,

1 teáskanál egészborsot, 1,5 - 2 evőkanál sót szoktam beletenni.

Ha felforrt kicsit visszább veszem a hőfokot, csak bugyogjon.

4 - 5 órát kell csendesen főzni, hogy a hús a csontról leváljon.

A kész kocsonyáról leszedjük a zsírt én szűrővel szoktam leszedni

illetve a tányárokba kiporciózott húsokra szűrőn keresztűl öntöm

a kocsonyalét. Dermedés után fogyasztható is.

 

Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

saját recept

 

 

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »