Kategória:
Receptek, Főétel receptek

Cikk írója:
Orbán Anita


Lángos


Krumlis lángos

Hozzávalók

  • 1 kg. liszt
  • 1 kocka élesztő
  • 2. e.k. só
  • kis cukor
  • 1/2 dl olaj 
  • 6 d.l. langyos viz
  • 2 közepes főtt krumpli

 

Elkészítés:

A krumlit felkockázva puhára főzzük, krumplinyomón áttőrjük, hűlni hagyjuk. A lisztet a sót egy tálba tesszük, hozzáadjuk a kihűlt krumplit, az élesztőt kis cukorral olajjal kevés langyos vízzel kikeverjük a többihez adjuk jól kidolgozzuk, míg a tészta el nem válik az edény falától. 35-40 percig kelesztjük. Ha duplájára kelt a tészta kb 12-13 részre osztjuk kb zsemle nagyságú cipókat formálunk belőlük és ujra állni hagyjuk pár percig, addíg az olajat felforósítjuk és jól széthúzgálva a forró olajban pirosra sütjük.

 

 

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »