Vízalatti múzeum nyílt Törökországban

Kategória:
Nagyvilág, Érdekességek

Cikk írója:
Mészáros Magdolna


Vízalatti múzeum nyílt Törökországban


A szobrok 9 hónap alatt készültek el olyan környezetbarát anyagból, amelyen könnyen megtelepszik a korall, ezt követően Sidében kerültek a Földközi-tenger mélyére. A szobrokat három különböző mélységben helyezték el, így az amatőr, a félprofi és a profi búvárok számára is elérhetők. Számos történelmi és kulturális téma megelevenedik a kiállításon, úgy mint a török függetlenségi háború, a kerengő dervisek, a tevekaravánok és virágoskertek. A vízalatti múzeum területe a tengeri forgalom előtt zárva van, csak megfelelő engedéllyel rendelkező búvárok merülhetnek itt.

Vízalatti múzeum Törögországban

A kezdeményezés fő célja a búvárturizmus fejlesztése. Újabb vízalatti múzeumokat is szeretnének nyitni az elkövetkező években Antalya tartomány több városában is, így Kemerben, Alanyában és a tartományi központban, Antalyában is.

Ahmet Gülaydın, a Side Silver Búváriskola tulajdonosa szerint mióta megnyitotta az iskolát, a búvárturizmus 30%-os növekedést ért el. Elmondása szerint a búvárok többnyire olyan országokat választanak, mint Mexikó, Egyiptom, Új Zéland, India és Törökország.

A világ legnagyobb vízalatti múzeuma egyébként Mexikóban, Cancunban található. Azt a múzeumot 3 millió búvár keresi fel évente a világ minden részéről. A törökországi múzeumba, ebben az évben már 30.000 érdeklődő látogatott el. A cél, hogy a látogatószám elérje kezdetben az évi 500.000 főt, majd az 1 milliót.

Forrás:erdekesvilag.hu

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »