Kategória:
Receptek, Desszert receptek

Cikk írója:
Orbán Anita


Linzer


Ez a recept nagyon egyszerű, de mégis finom még édesanyámtól tanúltam

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj de lehet zsírral is ha morzsolósabban szeretjük
  • 10 dkg vaníliás porcukor (a porcukorhoz egy tasak vaníliás cukrot teszek)
  • fél citrom héllya de lehet narancshély is
  • és tojássárgát nem szoktam csak egy pár csepp citrom levét csepegtetek bele
  • csipetnyi só
  • 1 t.k. sütőpor

Elkészités:

A lisztet a sót a porcukrot vaníliát egy tálba teszem, bele teszem a vajat és a többi hozzávalót és jól összedolgozom, folpackba csomagolom hütőbe teszem egy órára, majd kinyujtom kiszaggatom és száradásig sütöm, ha kihűl lekvárral, csokikrémmel, vagy kókuszkrémmel töltöm majd illesztem össze, de bárki fantáziája szerint készíthet bele tölteléket.

tetejét lehet csokimázzal, porcukorral bevonni nagyon finom másnapra teljesen puha bár frissen se túl száraz.

 

 

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »