KARÁCSONYFADÍSZEK pénztárcakímélő módszerrel

Kategória:
Életmód, Élet

Cikk írója:


KARÁCSONYFADÍSZEK pénztárcakímélő módszerrel


Karácsonyfadíszt gyártani a világ egyik legjópofább elfoglaltsága: pénztárcakímélő, egyedi, ajándéknak sem utolsó és még a gyerekeket is bevonhatjuk a feladatba. 

 

1.  Csillogó üveggömb

Mindannyiunk gyerekkorában sláger volt a csillogó üveggömb díszítés, amely mára kezd a feledés homályába veszni. Feléleszthetjük ezt a hagyományt némileg csavarva a dolgon: ragasztó, és színes gyöngyök, no meg egy megunt vagy e célra vásárolt gömb segítségével. A kitartóbbak mintákat is applikálhatnak a díszre.

 

2. A megunhatatlan

Mézeskalácsot – amíg világ a világ – mindig gyártani fogunk a karácsonyi időszakban. Amennyiben nem csak a pocakunkba, de a fára is szánunk belőle, bátran válasszunk lyukasztott formákat. Az eredmény még impozánsabb lehet, ha különféle díszítésekkel bolondítjuk meg!

 

3. Egyszerű, de nagyszerű!

A legkisebbekkel is bátran nekiállhatunk ezeknek a kreációknak, amelyek kiváló ajándékalapanyagot képeznek. Nagyinak, nagynéninek, vagy akár anyának is!

 

4. Só-liszt…tuudood…

Ezt sem mi találtuk ki a közelmúltban, de a só-liszt gyurma – főleg kicsiknél – mindig beválik. Készíthetünk belőle színes figurákat, képeket, de akár kisbabánk praclijával is elláthatjuk a színes pogácsákat. Szintén remek ajándékötlet a nagyinak.

 

5. Haladóknak

Ezt a kreációt olyanoknak ajánljuk, akik megunták a hagyományos karácsonyfadíszeket, és van idejük a bonyolultabb kreációk megalkotására is. Mindazonáltal nekünk ez az egyik kedvencünk! A csendéletet készíthetjük Mikulással vagy Jézuskával is!

 

6. Lustáknak

Valószínűleg ez a világ legegyszerűbben elkészíthatő karácsonyfadísze, de nekünk mégis tetszik! Akik kipróbálták a kacskaringók előállítását, és sikerrel jártak, kísérletezhetnek szívecskékkel is!

 

7. És még illatozik is!

Ez a fahéjcsillag többféle módon is dekorálható, nekünk talán kicsit sok a csillám, de az ötlet akkor is tökéletes: illatos, elegáns és könnyen kivitelezhető!

 

8. Természetes alapanyagokból

A toboz szinte kiapadhatatlan tárház a akarácsonyi dekorációnak. Készíthetünk belőle anygyalkatestet, de díszíthetjük “simán” gyöngyökkel és fenyőágakkal. Elegáns, természetes, egyszerű: nekünk nagyon bejön!

 

9. Szárított gyümölcs

Nem csupán karácsonyfadíszt, de illatozó ajándékot is készíthetünk szárított cirtusfélékből, almából és némi fűszernövényből. Ne álljunk meg a narancsnál: a határ a csillagos ég!

 

10. Mi mindenre jó a parafadugó?

Nagy kedvencünk ez az aprócska rénszarvas, melynek kivitelezése első pillantásra nem tűnik túl bonyolultnak. Azért készüljünk több dugóval, hátha elsőre nem sikerül. De megéri!

 

11. Családi fotóalbum a fán

Érdekes megoldás, amikor valaki a családi képekből készít karácsonfadíszt. De miért is ne?

 

12. A klasszikus

Végül következzenek a klasszikus, papír alapú, hajtogatott díszek! Ezek elkészítéséhez néha nem árt  origami szakértőnek lenni, így mi most egy olyat választottunk, amelyiket bátran elkészítheted szabásminta nélkül is.

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »