Gyerekek, halászlé, Baja

Kategória:
Életmód, Élet

Létrehozva:
2019-10-20 11:29:26

Cikk írója:
Mindszent HelyiVilága


Gyerekek, halászlé, Baja


A gyerekek is tudnak halászlét főzni Baján

Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete 

 

 

Fotók:Ádám Péter

 

Hosszú ideje dédelgetett álmok valósultak meg október 15-én. A Bajai Halászléfőző Bajnokok Klubja egyik évekkel ezelőtti taggyűlésén felvetődött a gondolat,hogy szervezzünk bajai halászléfőző versenyt általános és szakközépiskolák között. A gondolatot több megfontolásból is helyesnek, megvalósíthatónak érezték a tagok. A hagyományőrzés, a halászlé megismertetése,megszerettetése mellett a közösség formálás, csapatszellem erősítés a pedagógusok-tanulók kapcsolatának javítása,mélyítése volt a cél.

 

 

A szervezést,lebonyolítást városunk örökös halászléfőző bajnoka Gyurkity Tamás vette a kezébe. Számtalan egyeztetés,szervező munka meghozta gyümölcsét. Még az időjárás is ráérzett a gondolat fontosságára ,ezernyi meleg őszi sugarát vetette az apró és nagyobb seregre. Martonosi Attila a profik biztonságával teremtette meg a szükséges infrastruktúrát. Sátrak,tüzelőtálcák egyvonalban,zsűri sátor a helyére, víz vevő hely biztosítva. Tamás a szükséges útmutató táblákat,versenykiírást rendezte számos telefonos egyeztetés mellett. 11 órára megérkeztek a csapatok.

 

 

 

 

A megnyitó után neki láttak a tűzgyújtásnak hagyma darabolásnak (voltak akik négykezesben :) ) asztal díszítésnek. Nagyon szervezettnek tűnt minden,hiszen a látottak alapján felkészülve jelentek meg a jövő séfjei,bajnokai. Ismerték az arányokat,időpontokat és mindent ami a lé elkészítésével kapcsolatosan fontos volt. A csapattal érkezett tanárokra is nagy feladat hárult,hiszen a koordinálást ami által elkészült az ismert HUNGARIKUM kiválóan teljesítették. A lelkesedés néha még a sok (profi) versenyt megért bajnokokat is meglepte. A verseny közbeni kóstolás már azt a látszatot keltette,hogy nehéz döntés elé lesz állítva a zsűri. Így is történt. Többszöri visszakóstolással lehetett csak eldönteni a helyezéseket. Először a gyönyörűen díszített asztalok kerültek elbírálásra. Ezek után a főzés helyezettek arany,ezüst,bronz díjazásban,oklevelekben,kupákban különdíjakban részesültek.

 

 

 

 

Összegzéskép elmondhatjuk ,hogy várakozáson felül teljesítettek a diákok ,(sokszor elhangzott a verseny alatt ,hogy felnőtt versenyzők sem főznek néha jobb leveket! ) büszkék lehetnek tanáraik,szüleik,diáktársaik előtt amit véghez vittek ezen megmérettetésen. Elhangzottak szerint az ismétlés várható. Szeretnénk köszönetet mondani a verseny fővédnökének a Bajai Szakképzési Centrumnak és név szerint Virág Tibornak,aki az ötlet hallatán először pártolta,segítette e nemes ügyet,a verseny szervezőinek a Bajai SZC Bányai Júlia Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziumának,a Bajai SZC Türr István Gazdasági Szakgimnáziumának,a kiváló szervező munkáért Gyurkity Tamásnak és segítőinek, az infrastruktúra ,különböző segítőeszközök profi biztosításáért Martonosi Attilának, a különdíjakért az Első Magyar Fehérasztal Lovagrendnek,Varga Györgynek, a halak biztosításáért,szponzorálásáért Pekanov Mátyásnak,a zsűrizésért Farkas Attilának ,zsűri elnöknek,Gombás László, Forschner Rudolf, Göldner Tibor zsűritagoknak.

 

Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete

 

5-8 évfolyamos csapatok versenye
1. helyezett
Sugovica Sportiskolai Általános Iskola
9-12 évfolyamos csapatok versenye
1. helyezett
Bajai SZC Jelky András Szakgimnázium és Szakközépiskola
Legszebb színű halászlé
Sugovica Sportiskola Általános Iskola
Az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend motivációs különdíja:
Szent László ÁMK Lukin László ÉZI és AMI

Forrás: sugopart.hu

 

 

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »