Meggyes kevert

Jómagam sokszor sokféle módon készítem a bögrés alapreceptet.
A napokban, mivel eper szezon van a kertben, ezzel az ízletes gyümölccsel készítettem.
Hozzávalók:
2 egész tojás, 1 vaníliás cukor, 1 sütőpor, 1 bögre cukor, 2 bögre liszt, 1 bögre tej, fél bögre étolaj, egy citrom reszelt héja, leve.
Az anyagokat csomómentesre elkeverjük. A megmosott epret felkockázzuk /ha túl nagyok, ha apróbb szamócánk van azt egészben használjuk fel/.
Egy nagyméretű tepsit kizsírozunk , kilisztezünk, majd beleöntjük a tésztát.
Tetejére rászórjuk az epret / vagy bármilyen más gyümölcsöt, szezontól függően/.
180 fokra előmelegített sütőben, közepes tűznél, kb 35-40 perc alatt készre sütjük!
Sülési próbát végezzünk. Ha nem tapad a fogpiszkálóra a tészta akkor jó.
Ha kihűlt, kockára vágjuk, és porcukorral meghintve tálaljuk!
Jó munkát, és jó étvágyat kívánok ehhez az egyszerű, és fenséges sütihez!
Készíthetjük akár kerek formában is!
HelyiVilága magazin ajánló









Helyi látnivalók









Helyi Programok / események









További helyi programok / események »
Helyi szolgáltatók








