Mi az a reformkonyha?

Kategória:
Életmód, Élet

Cikk írója:
Mészáros Magdolna


Mi az a reformkonyha?


A reformkonyhára átállás az egyik legjobb fizikai-lelki szintű alternatíva, amikor tartós és szelíd gyógymódot keresünk, mert betegséget, túlsúlyt, alacsony energiaszintet tudunk útmutatásaival átalakítani egy minőségibb, vitális életté, kemikáliák, és drasztikus beavatkozások nélkül.
A természetgyógyászat, az öngyógyítás, a pszichoszomatikus gyógyászat jó eredményeket tud felmutatni e téren. Fontos a megelőzés,  a belső egyensúly megtartása, még mielőtt a betegség kialakulna! A szomatizálódott (testi tüneteket öltött) problémát mindig nehezebb kikúrálni, mint megelőzni a bajt, helyes figyelemmel, érzelmeink fényben-rendben tartásával, önimerettel, és persze önfegyelemmel! Ezen a bázison nem csak egészséges, de boldog, elégedett, kiegyensúlyozott élet is vár mindannyiunkra.
Az útnak része a helyes táplálkozás is. Nem valószínű, hogy bármely kultúrában ilyen kiemelkedő helyen állt volna ez a kérdéskör. Nyilván nem is volt rá szükség, mivel a feldolgozóipar csak az elmúlt évtizedekben tette lehetővé, hogy a mesterséges-mérges anyagokat ételekké varázsoljuk. Az ember hajdanán azt ette, amit a Földből ki tudott termelni.

MIK A REFORMKONYHA ALAPANYAGAI?
A reformkonyha alapja a népi- és táj jellegű étkezés. A BESZERZÉSÜK NAGYON EGYSZERŰ. MINDEN HOZZÁVALÓT MEGTALÁLUNK A HELYI ZÖLDSÉGPIACON.
Eltér tőle abban, hogy a hús és tejtermékek fogyasztását
nem javasolja. Ennek oka egyrészt a nagyüzemi állattartásban jelenlévő méreganyag-felhalmozódás, másrészt hosszú évek tapasztalata, miszerint az állati fehérje nehezen emészthető és asszimilálható az emberi szervezetnek. Az ülő, és mozgásszegény életmód elterjedésével ráadásul a fehérjebevitel szükséges mennyisége a töredékére csökkent.

Táplálkozásunk alapjai mindig a mi éghajlatunkon őshonos gabonák, zöldségek, gyümölcsök, magvak és fűszer-, valamint gyógynövények (terápiás célból persze mindig alkalmazhatóak exotikus gyógynövények, fűszerek, gabonák) legyenek.

 

 

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »