Hogyan mossunk helyesen hajat

Kategória:
Egészség, Megelőzés

Cikk írója:
Orbán Anita


Hogyan mossunk helyesen hajat


1.)A hajmosást megelőzően fésüljük ki alaposan a hajunkat. Használjunk hajkefét vagy ritka fogú fésűt! Természetesen hajtípustól is függ, hogy milyen fésűt célszerű használni, de a párnás hajkefe biztonságos megoldás, és bármilyen hajtípusnál használható.

2.)Ha alaposan kifésültük a hajat, kezdődhet a hajmosás! Alaposan vizezzük meg a hajunkat. A legjobb, ha ehhez kellemesen meleg vizet használunk: ne legyen túl forró, de hideg sem!

3.)Jöhet a sampon! Nem kell túl sokat használnunk, bőven elég egy-két evőkanálnyi (természetesen ez hajhossztól is függ) – szükség esetén hígíthatjuk is a sampont. Alaposan dörzsöljük be a sampont ne csak a hajba, de a fejbőrt is masszírozzuk át alaposan a samponozás során. Ne körömmel kaparjuk, és ne tenyérrel dörzsöljük: az ujjbegyekkel, körkörös mozdulatokkal masszírozzuk be a fejbőrbe is a sampont. Ne öblítsük le rögtön, de ne is hagyjuk rajta túl sokáig. Ha a sampon csomagolásán nincs feltüntetve, az általános szabály az, hogy 2-3 percet várjunk, mielőtt leöblítjük.

4.)Nagyon fontos a helyes sampon használata. Igyekezzünk olyan sampont választani, ami nem csak tisztítja, de erősíti is a hajat. A természetes összetevők hozzáadásával készült samponok ápolják is a hajunkat.

 

-Az aloe vera bizonyítottan olyan enzimeket is tartalmaz, melyek segítenek meggyógyítani és javítani a sérült sejteket a fejbőrön. A korpásodást is csökkenti, illetve tápláló és hidratáló hatással is bír.

-A tojás tele van fehérjékkel, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek nagyszerű természetes kezelést nyújtanak az egészséges, erős és fénylő hajnak. A  tojássárgája nagy mennyiségű E-, A-, B- és D-vitaminokat, a tojásfehérje pedig fehérjét és ásványi anyagokat tartalmaz.

5.)A balzsamozás legyen szerves része minden hajmosásnak! A balzsam nemcsak puhává és fényessé teszi a hajat, de védi, ápolja, regenerálja és hidratálja is! 
6.)A balzsamot alaposan öblítsük le, majd óvatosan töröljük meg a hajat. Ne dörzsöljük a törülközővel, inkább először alaposan csavarjuk ki a hajunkat, majd itassuk fel a maradék vizet.
7.)Kifésülés után jöhet a hajszárítás: ne használjunk túl forró levegőt fújó hajszárítót, de ne is hideg levegővel szárítsuk! A hajszárításhoz használjunk fából, csontból, vagy sörtéből készült fésűt, hajkefét, és ezeket minden használat után alaposan tisztítsuk meg!

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »